Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Jasminka Šikić • 22.04.2005.

Dogodilo se na današnji dan

Američka pjesnikinja Anne Sexton objavila je svoju prvu zbirku poezije 1960. godine. U njoj je objavljena i pjesma “Her Kind”, kojom je kasnije običavala započinjati svako čitanje svoje poezije. Ta čitanja su s vremenom postala poetsko-glazbeni performancei popraćeni bendom, pod nazivom "Anne Sexton and Her Kind".

Predstavnica te vrsta žena o kojoj Anne govori i kakvom se smatra, u stvarnosti je bila osoba koja se u pisanje poezije upušta na nagovor psihijatra i nakon odgledane polusatne emisije na televiziji sa uputama kako se to radi. Tijekom života, Anne se bjesomučno natrpava tabletama, alkoholom i muškarcima, a jednom je ustanovila da joj je torbica tako teška, jer u njoj nosi čak 55 upaljača. Okončala je svoj život s 46 godina, tako što se otrovala ugljičnim monoksidom.

U ovom kalendaru književnika svakodnevno možete pročitati slične zanimljive životne priče, a možete i pretraživati biografije odabranih pisaca, koje u dodatku donose i intervjue, recenzije, citate i razne vezane linkove.

www.todayinliterature.com

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

Link • 11.10.2013.

Književnost uživo

– Pretraži sve članke –