Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.09.2014.

Druženje s engleskim pjesnikom i umjetnikom Stevenom J. Fowlerom
Održava se
04.09.2014.

Hrvatski P.E.N. centar poziva u četvrtak, 4. rujna u 20 sati u Café u Dvorištu (J. Žerjavića 7/II) na zanimljiv pjesnički doživljaj, čitanje poezije i druženje s engleskim pjesnikom i svestranim umjetnikom iz Londona, Stevenom J. Fowlerom.

S jednim od najagilnijih promotora poezije, vizualne umjetnosti i multimedijalnih pjesničkih događanja u Velikoj Britaniji i svijetu, razgovarat će Tomica Bajsić.

Steven J. Fowler
je pjesnik, boksač i umjetnik iz Londona. Objavio je šest zbirki poezije i bio više puta nagrađivan za svoj rad. Nastupao je kao umjetnik u galerijama Tate, Mercy, Penned in the Margins i London Sinfonietta. Jedan je od koordinatora LYRIKLINEA, svjetske biblioteke audio i pisane poezije, u kojoj sudjeluje i Hrvatski P.E.N. Centar.

Blizak modernističkoj i avangardnoj tradiciji SJ Fowler djeluje kroz poeziju, vizualnu umjetnost, instalacije i performanse. Trajno je zaposlen u British Museumu. Organizator je niz kulturnih događanja u londonskom Southbank centru / Poetry Parnassus. Urednik je poezije u glasovitom časopisu 3:AM, gdje godinama objavljuje suvremenu poeziju i razgovore s pjesnicima sa svih kontinenata. SJ Fowler voditelj je izuzetno uspješnog projekta međunarodnih pjesničkih susreta i prevoditeljskih radionica pod nazivom ENEMIES.

Projekt Enemies / Enemigos (Yes But Are We Enemies?) bavi se suradnjom putem medija, kulture, preko forme, stila i sadržaja, multidisciplinarnim, ali esencijalno povezanim projektom izložbi, putovanja, susreta, nastupa, publikacija, i u tom je inovativnom pristupu suvremenoj poeziji svijeta od 2013. do danas sudjelovalo gotovo 200 pjesnika, umjetnika, fotografa i glazbenika, i to u preko deset gradova i trideset raznovrsnih događaja od Škotske, Irske, Meksika, Irana i Slovačke i Poljske.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –