Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 11.02.2009.

Dvije nove radionice centra Sarasan

Centar za kreativno pisanje Sarasan organizira dvije nove radionice, radionicu autorskog stripa i radionicu glume!! Radionica stripa omogućit će vam da prijeđete čitav proces od početne ideje do realizacije cjelovite epizode stripa, a na radionici glume svladat ćete osnove scenskog kretanja, disanja i upotrebe glasa, i dr.

RADIONICA AUTORSKOG STRIPA

Voditelj:
Dušan Gačić

Putem praktičnog upoznavanje s klasičnim, uobičajnim, ali i različitim, drugačijim, pristupima tekstu i slici otvaraju se šire mogućnosti razumjevanja, ali i kreativnog djelovanja unutar stripa.

Polaznici RADIONICE AUTORSKOG STRIPA će kroz kontinuirani praktični rad na satovima s voditeljem, kao i samostalno kod kuće, rješavati niz zadataka usmjerenih oslobađanju njihove kreativnosti u svim fazama rada na stripu; od ideje, kroz nalaženja idealnog likovnog pristupa, obrade teksta i scenarija, razrade karaktera likova, do konačnog grafičkog oblikovanja cijelog stripa.
Konačni je cilj radionice prijeći čitav proces od početne ideje do realizacije cjelovite  epizode stripa, kao završnog autorskog proizvoda.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani, bez obzira jesu li se prethodno okušali u ovom mediju.
Radionica traje dva mjeseca, a održava se jednom tjedno, tri školska sata. 

***

RADIONICA GLUME
 
Voditelji:
Boris Svrtan
Nina Erak Svrtan

„Govor vam treba lako teći s jezika, uskladite riječi s kretnjama, nemojte odviše piliti rukama zrak, nemojte derati strast u krpe, jer sve što je pretjerano, protivi se svrsi GLUME, a ta je – da bude ogledalo prirodi. Cilj GLUME uvijek je bio, a jest i sada, da pokaže vrlini njezine prave crte, ludosti njenu vlastitu sliku, a samom vijeku i ljudskom društvu njegov lik i otisak“
Shakespeare, HAMLET.

Osnove scenskog kretanja, disanja i upotrebe glasa.
Osnove teorije glume dr. Branka Gavelle.
Rad na klasičnim tekstovima dramske literature i tekstovima polaznika radionica kreativnog pisanja.

Radionica se održava jednom tjedno, dva školska sata u trajanju od tri mjeseca. U tom roku nitko neće postati glumac, ali će možda manje lutati do tog plemenitog cilja.

Za sve obavijesti o Radionicama zovite na tel. 01 2431 07, 091 5675140
ili pišite na e- mail: sarasan@net.hr

PRIJAVE SU U TOKU!
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –