Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.12.2005.

Epilog
Održava se
22.12.2005.

U četvrtak, 22. 12. 2005. u 19 sati održati će se predstavljanje knjige "Epilog" - sabranih djela varaždinskog spisatelja, Ivice Kličeka. Radi se o književnoj ostavštini kultne i nezaobilazne figure na profilu varaždinskog kulturnog i javnog života 80-ih i 90-ih godina 20. stoljeća, u izdanju nakladničke kuće Modernist.

Promocija će se održati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, Zagreb, a knjigu će predstaviti: Robertino Bartolec, nakladnik i pisac predgovora, prof. Vladimir Korotaj, recenzent i Ružica Marušić Vasilić, predsjednica Varaždinskog književnog društva. Stihove će govoriti dramski umjetnik ZKL-a, Željko Mavrović.

U posebnom programu sudjeluju: Kruno Sudec (fotografski esej), Hrvoje Horvatić (gitara) & Melanija Gradačak (flauta).

«Epilog», knjiga sabranih djela Ivice Kličeka najiščekivanija je publikacija varaždinske književne produkcije unatrag nekoliko desetljeća. Radi se o književnoj ostavštini kultne i nezaobilazne figure na profilu varaždinskog kulturnog i javnog života 80-ih i 90-ih godina 20. stoljeća. Premda lirizam i prozodije izlaganjem događaja, situacija i fakata veristički efektno i eterički meditativno najbliže pogađaju osjećanju suvremenog čovjeka, preranim autorovim odlaskom (tragično je preminuo 1994. godine) spisateljska ostavština godinama nije publikacijski uređena i predstavljena.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –