Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.09.2005.

Fantom slobode u Booksi
Održava se
29.09.2005.

Uredništvo književnog časopisa «Fantom slobode» poziva na predstavljanje novog broja časopisa 1/2005. Uz pjesmu i ples, promocija će se održati u četvrtak, 29. rujna 2005. u 20.00 sati u Književnom klubu Booksa, Martićeva 14 d, Zagreb.

Na promociji će sudjelovati urednici časopisa Igor Lasić, Dalibor Šimpraga, Dušanka Profeta, i Miljenko Jergović; studenti Komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji će čitati svoje pjesme posvećene nogometnoj zvijezdi Niki Kranjčaru, koje su objavljene na fakultetskom web-forumu te u posebnom bloku ovog broja «Fantoma slobode» i Karlo Nikolić, frontmen grupe «Skaramuži», a koji će uz glazbenu pratnju benda pjevati svoje stihove objavljene u «Fantomu slobode».

Novi broj književnog časopisa «Fantom slobode» (1/2005), nastao je u suradnji s «Art radionicom Lazareti», Dubrovnik, i podijeljen je na tematske blokove unutar kojih su objavljeni prozni i poetski uratci Veselina Gatala, Damira Uzunovića, Igora Klikovca, Karla Nikolića, Maše Kolanović i Dalibora Šimprage; dramski tekstovi Andreja Nikolaidisa, Faruka Šehića, Ahmeda Burića, Ivice Ðikića i Borisa Becka; pjesme studenata komparativne književnosti posvećene nogometnoj zvijezdi Niki Kranjčaru; proza i poezija Miljenka Jergovića, Željka Kipkea, Ivice Ðikića, Dalibora Šimprage i Faruka Šehića; poezija slovenskog redatelja, scenarista i glumca Jana Cvitkoviča; tekstovi Drage Glamuzine i Zorana Ferića; odabrana poglavlja iz autobiografsko-esejističke knjige o nogometu «Vrata u svijet» njemačkog sociologa i pisca Klausa Theweleita; poezija Francija Blaškovića i Czes³ava Mi³osza; proza Andrzeja Stasiuka, Harryja Mulischa i Jane Bowles; intervju Borisa Pavelića s beogradskim umjetnikom u egzilu Bogdanom Bogdanovićem; tekst Vladimira Arsenijevića i pjesma Nenada Rizvanovića o Srebrenici, te studija talijanskog znanstvenika Erica Gobettija o ustašama u Italiji prije Drugog svjetskog rata. U bloku s konceptualnom umjetnošću «Dokumentacija» , kojeg uređuje Slaven Tolj, objavljene su fotografije Venecije Marka Ercegovića, uz njegove fotografije radova hrvatskih umjetnika izloženih u nacionalnom paviljonu na 51. venecijanskom bijenalu.

U ovom broju Fantoma slobode također je ekskluzivno objavljen i CD grupe Gori Ussi Winnetou «Snifonija Patetika Histriae».

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –