Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 16.01.2012.

Forumov 'Knjigoskop'

Dok književna periodika još ipak preživljava (iako je pitanje, unatoč njihovoj brojnosti, ali i iznimnoj kvaliteti nekih od njih, čita li uopće itko književne časopise osim članova uredništava i suradnika tih tiskovina) informacije o knjigama a književne kritike pogotovo polako iščezavaju sa stranica tiskanih medija dostupnih na kioscima. Zato je svaki novootvoreni prostor posvećen književnosti iznimno dragocjen.

Od rujna 2011. na kioscima je moguće naći novopokrenuti tjednik 'Forum' kojega izdaje Večernji list i sve ljubitelje pisane riječi trebala bi veseliti činjenica da taj tjednik doličan prostor posvećuje književnim temama. S obzirom na deficit književnih tema u sličnim publikacijama, pune dvije stranice posvećene literaturi nezanemariv su prostor.

Rubrika nosi naziv 'Knjigoskop', uređuje ju i tekstovima ispunjava Željko Valentić, a strukturirana je na način da dvije trećine prostora zauzimaju kratke recenzije novih knjiških  naslova (u pravilu u svakom broju autor obradi četiri do pet novih knjiga) dok je ostatak rezerviran za vijesti iz sfere književnosti.

Dobar dio tekstova iz Forumove rubrike 'Knjigoskop' dostupan je i na internetu, te ste pozvani da je redovito pratite na adresi:

www.forum.tm/teme/knjigoskop

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

Link • 11.10.2013.

Književnost uživo

– Pretraži sve članke –