Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.02.2008.

'Gonič zmajeva' - predstavljanje knjige i novinarska projekcija filma
Održava se
22.02.2008.

Algoritam i Blitz vas pozivaju na predstavljanje knjige "Gonič zmajeva", Khaleda Hosseinia, 22. veljače 2008., u multiplexu Cinestar Novi Zagreb (Avenue Mall), dvorana broj 2, s početkom u 12:30 sati.

Knjigu će predstaviti prevoditelj Marko Kovačić, urednici Zlatko Crnković i Andrea Zlatar, te predavač perzijskoga na Filozofskom fakultetu Ebtehaj Navaey, koji je uvelike pomagao kod prijevoda knjige na hrvatski.

Nakon predstavljanja knjige slijedi projekcija filma "Gonič zmajeva".

Od rukopisa preko bestselera do filmskog platna: Priča iza "Goniča zmajeva"2003.

Khaled Hosseini izdao je roman "The Kite Runner" koji je odmah postao bestselerom, ne samo zbog pogleda na ratom razarani Afganistan, već i zbog prijateljstva, hrabrosti, oprosta i spasenja, ljubavi i duboko dirljive priče koju razumiju sve kulture i društva. Potraga je to za ispravljanjem katastrofalnog čina koji progoni čovjeka cijelog života.

Producenti William Horberg i Rebecca Yeldham, ranije partneri u DreamWorks SKG, pročitali su rukopis i shvatili da je pred njima nešto još neviđeno. Pokazali su ga Walteru Parkesu i Laurie MacDonald koji su upravo odlazili iz DreamWorksa da bi djelovali kao neovisni producenti. U međuvremenu su uključili i samog Hosseinia kao aktivnog partnera. Horberg kaže: ""Khaled je bio naš ambaasador u svijet u kojega nitko od nas još nije bio kročio."Roman je u međuvremenu izdan, a njegov uspjeh izenadio je sve - osim već okupljene članove filmske ekipe.

O FILMU:

"Postoji način za ponovno postati dobar"

Radnja romana "The Kite Runner" temelji se na prijateljstvu, obitelji, razarajućim greškama i iskupljujućoj ljubavi. Marc Forster (Stranger Than Fiction, Finding Neverland, Monster's Ball), redatelj nominiran za Zlatni globus, donosi na velike ekrane adaptaciju zadivljujućeg romana zahvaljujući i nevjerojatnoj raznovrsnosti glumaca. DreamWorks Pictures, Sidney Kimmel Entertainment i Participant Productions predstavljaju "Goniča zmajeva", u produkciji Sidney Kimmel Entertainment Production i Parkes/MacDonald Production, u distribuciji Paramount Classics. 

Redatelj je Marc Forster, scenarij je napisao David Benioff (Troy, Stay) prema bestseleru Khaleda Hosseinia, producenti su William Horberg (Studengora, Talentirani g. Ripley), Walter F. Parkes (Gladijator, Catch Me If You Can), Rebecca Yeldham (The Motorcycle Diaries) i E. Bennett Walsh (Kill Bill).  Izvršni producenti su Sidney Kimmel, Laurie MacDonald, Sam Mendes i Jeff Skoll. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –