Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.12.2012.

Hena com predstavlja roman 'Anđeli u tami' Eduarda Prangera

Predstavljanje romana "Anđeli u tami“ Eduarda Prangera u izdanju nakladničke kuće HENA.COM održat će se u utorak 18. prosinca 2012., u 20.00 sati, u Knjižnici i čitaonici "Bogdan Ogrizović“ u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti književnici Ludwig Lujo Bauer i Pero Kvesić te urednica Nermina Husković.


Radnja romana najvećim je dijelom smještena u Vinkovce, urbanu hrvatsku periferiju, gradić koji je u romanu Eduarda Prangera označen kao mikro čestica u odnosu na „divni veliki svijet“ u kojem je život jednog malog čovjeka pretvoren u veliku priču. Dramatična i potresna, ispovijest je to o junaku koji ne gazi samo rubnim dijelovima društva već i rubom života, dok ga čudne okolnosti i nevidljive sile neprestano vraćaju u njegovo središte. Život Tome Babića obilježen je osobnim tragedijama te društvenim previranjima i promjenama. Roman Anđeli u tami podsjetnik je na vrijeme i sustav koji su iza nas, ali i prikaz nemilosrdne društvene zbilje u kojoj se nalazimo.

Motiviran Andrićevskom poetikom i Andrićevom etikom, odnosno etikom njegova pristupa literaturi, ovaj roman neizbježno je kritička vizija stvarnosti kojoj pripovijeda i o kojoj pripovijeda. Zanimljivosti i dinamici romana pridonose elementi trilera pa čak i kriminalističkog romana, čemu danas pribjegavaju i najpoznatiji svjetski pisci od Zafona do nobelovca Pamuka.
(Iz recenzije Ludwiga Bauera)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –