Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 16.05.2019.

Hrvatski književnici nastupili na 16. međunarodnom Sajmu knjiga u Solunu 2019.

Sajam knjiga u Solunu

Od 9. do 12. svibnja 2019. hrvatski književnici nastupili su na 16. međunarodnom Sajmu knjiga u Solunu. Ove godine predstavljali su se mladi pjesnici Marija Dejanović, Maja Klarić, Dinko Kreho i Lara Mitraković, koji su čitali svoju poeziju i sudjelovali u panel diskusijama u redovnom programu Sajma te u programu manifestacije Young Writers Festival koja se također održava u okviru Sajma.

Organizator hrvatskog nastupa bio je Ivan Sršen, koji je sudjelovao i u programu predstavljanja zbirke kriminalističkih priča "Balkanoir" pisaca iz sedam zemalja u regiji, te zajedno s grčkim partnerom, izdavačem Thraka iz Larise, predstavio projekt mreže književnih rezidencija  između Hrvatske, Grčke i Slovenije pod nazivom "Odisejevo utočište - Ulysses' Shelter". Pjesnikinja Lara Mitraković nakon solunskog sajma otputovala je na rezidenciju u glavni grad Tesalije Larisu, u sklopu projekta.

Hrvatski veleposlanik u Ateni g. Aleksandar Sunko otvorio je hrvatski program na sajmu prigodnim obraćanjem publici, a svi hrvatski sudionici odlično su prihvaćeni od grčke publike te već postoji zanimanje izdavača za objavljivanjem njihove poezije u prijevodu na grčki jezik.

Na hrvatskom štandu u sklopu sajma bile su izložene knjige hrvatskih pjesnika i pisaca, a zanimljivo je da je prvi dan s polica štanda "dobio noge" engleski prijevod knjige "Izlet u Rusiju" hrvatskog klasika Miroslava Krleže, čiji roman "Povratak Filipa Latinovicza" u studenom objavljuje ugledna izdavačka kuća Kastaniotis iz Atene.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –