Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.01.2017.

Ibis grafika predstavlja knjigu Marka Radumila 'Dan kada su centarfori promašivali'
Održava se
27.01.2017. u 19h

Marko Radumilo: Dan kada su centarfori promašivali


U petak, 27. siječnja 2017. s početkom u 19:00 sati, nakladnička kuća Ibis grafika predstavit će u književnom klubu "Booksa" (Martićeva ul. 14d, Zagreb) knjigu Marka Radumila „Dan kada su centarfori promašivali“.

Knjigu će predstaviti:

- Zoran Roško, književnik i teoretičar
- Krešimir Krnic, urednik
- Marko Radumilo, autor knjige


Zbirka kratkih priča „Dan kada su centarfori promašivali“ govori o odrastanju u ratnom i poratnom Zagrebu devedesetih. Isprepleteni životni putevi jedne izgubljene generacije. Zbirka funkcionira velikim dijelom kao omnibus u kojem se likovi isprepliću često iz jedne priče u drugu stvarajući tako društvenu mrežu sa jakim osjećajem pripadnosti i pomalo naivnim pravilima ponašanja.

Izgubljenost, beznađe, ljubav, droga, grad - sve to izbija iz autorova nekonvencionalnog stila koji nas ponekad vodi u prostore u kojima osjećamo dodir Carpentera, Jarmusha, Welsha i Tarantina.

Marko Radumilo

Dan kad su centarfori promašivali

  • Ibis grafika 06/2016.
  • 152 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537997182
  • Cijena 80.00 kn

Knjiga "Dan kada su centarfori promašivali" Marka Radumila u stvari je dnevnik jednog urbanog odrastanja, isprepletenih sudbina mladih ljudi, negdje na pragu adolescencije, u vrijeme koje za smireno, neko navodno normalno odrastanje nije baš najpovoljnije. Uz poneko skretanje u čistu fikcionalnost, pomalo tarantinovskog ili carpenterovskog tipa, priče sabrane u ovoj zbirci isprepliću svoje likove i gade strukturu koja miriše na epizodni roman. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –