Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 12.10.2009.

Internetske stranice Hrvatskog književnog društva

Krajem 2007. godine u Rijeci je osnovano Hrvatsko književno društvo (HKD), treće društvo pisaca koje djeluje na nacionalnoj razini, a od prestala dva se razlikuje po tome što mu središte nije u Zagrebu. Društvo je u međuvremenu objavilo dva broja novog književnog časopisa “Književno pero”, izdalo više  knjiga svojih članova u vlastitoj novopokrenutoj ediciji te organiziralo cijeli niz književnih večeri i predstavljanja knjiga i autora.

Društvo zasad broji 40-tak što redovnih, što pričuvnih članova i suradnika, a predsjedništvo mu čine : predsjednik Valerio Orlić, dopredsjednik Ernie Gigante Dešković, tajnik Josip Eugen Šeta i članovi predsjedništva Vesna Miculinić Prešnjak i prf.dr.sc. Vasil Tocinovski. Na međunarodnoj razini društvo surađuje s nekoliko srodnih udruženja te aktivno provodi razmjenu književnika i prevoditeljske projekte, a prošle su godine u Rijeci  pokrenuli “Festival književnosti”.

Odnedavno, Hrvatsko književno društvo ima i svoje internetske stranice. Tu se zainteresirani posjetitelj može informirati o povijesti društva, upoznati se sa članstvom i pregledati sadržaj prva dva broja časopisa “Književno pero”. Sajt sadrži i rubriku “natječaji” koja otkriva propozicije trenutno aktualnog natječaja za esej s temom alternativne povijesti, a stranice će uskoro biti obogaćene i detaljnim pregledom izdanja HKD-a.

Budući da članstvo zasad nije pretjerano brojno a obuhvaća široj javnosti manje poznate autore, naš je savjet da se sajt obogati i tekstovima članstva te njihovom bio-bibliografijom.

www.hkd-cwa.com/index.html

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

Link • 11.10.2013.

Književnost uživo

– Pretraži sve članke –