Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 06.11.2009.

Internetski sajt Caveovog romana

Kao što nadamo se već znate, 3. rujna u nakladi koprivničke izdavačke kuće Šareni dućan izišao je drugi roman kultnog rock-autora Nicka Cavea, "Smrt Bunnya Munroa". Štoviše, hrvatski prijevod romana objavljen je istoga dana kad i izvorno englesko izdanje, zahvaljujući agilnosti urednika Krunoslava Jajetića i prevoditelja Denisa Peričića.

Riječ je o crnohumornoj priči o erotomanu i seksom opsjednutom trgovcu kozmetičkim proizvodima i o njegovu alegorijskom "putovanju na kraj noći" u potrazi za vlastitom dušom te fantazmagoričnoj transformaciji iz faze razvratnog bludnika, preko promućurna trgovca u živog mrtvaca.

Roman, kako i priliči, ima i svoju web stranicu na adresi www.thedeathofbunnymunro.com, vrlo bogatu sadržajima, od kojih će neki sigurno izazvati oduševljenje brojnih Caveovih štovatelja. Tu prvenstveno mislimo na cijeli niz video-klipova na kojima Nick Cave vrlo nadahnuto čita ulomke iz svog romana, kao i na ulomke iz audio-knjige, također sa snimkama Caveovih čitalačkih seansi, obogaćenim i posebno za ovu priliku komponiranim orkestracijama.

Sajt sadrži i isječke iz recenzija romana, itinirer Caveove promotivne turneje koja se održava u brojnim većim europskim gradovima a  zasad nažalost ne uključuje Hrvatsku, a tu su i linkovi prema internetskim sajtovima izdavačkih kuća koje su dosad objavile “Smrt Bunnya Munroa”, uključujući i koprivnički Šareni dućan.

www.thedeathofbunnymunro.com

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

Link • 11.10.2013.

Književnost uživo

– Pretraži sve članke –