Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 13.03.2013.

Ivana Armanini izlaže na festivalu The Millionaires Club

U sklopu festivala “Kroatien Kreativ 2013” tijekom Sajma knjige u Leipzigu hrvatska umjetnica stripa Ivana Armanini održat će izložbu na prvom nezavisnom festivalu stripa, zinea i postera “The Millionaires Club”, u Galerie KUB (Kantstraße 18, 04275 Leipzig) od 15. do 17. ožujka 2013.

Ivana Armanini je hrvatska autorica stripova, ilustratorica, dizajnerica i fotografkinja te je diplomirala na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Također je pokretačica projekta Komikaze, regionalne mreže autorskog stripa koji obuhvaća širok dijapazon djelatnosti (tiskano i e-izdavaštvo, radionice stripa…), okuplja 80 autora iz 12 zemalja i dosad je postavila 80 izložbi diljem Europe.

The Millionaires Club” je trodnevna manifestacija posvećena stripu koja se odvija za vrijeme Sajma knjige u Leipzigu na kojoj izlažu međunarodni i domaći umjetnici i kolektivi. Skupina leipziških entuzijasta koji se bave stripom kao autori, crtači, ilustratori i grafički dizajneri u rujnu 2012. uspostavila je ovu platformu za strip ilustratore, male izdavače i umjetnike koji rade sa sitotiskom. Tijekom tri dana trajanja festivala odvijat će se predavanja, izložbe, glazbeni program i druga događanja.

Sajam knjiga u Leipzigu već nekoliko godina stavlja težište na umjetnost riječi i slike čime privlači sve više mlađe publike. Osnivanje ovog festivala tako je logičan korak kojim se prate svjetski trendovi, budući da u posljednja dva desetljeća strip autori dobivaju ugledne književne nagrade za svoj rad, a na sveučilištima polagano ulaze u književne kurikulume.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –