Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 06.07.2020.

Ivana – od uha do srca : online audio Priče iz davnine I.B. Mažuranić

Gradska knjižnica Kaštela predstavlja online projekt za velike i male pod naslovom Ivana – od uha do srca koji je pokrenut s ciljem približavanja djeci manje poznatih priča najčitanije i u svijetu najpoznatije hrvatske spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.

U sklopu projekta će u audio inačici biti predstavljene tri najduže, a možda i najzanemarenije i djeci najmanje poznate, ali izvanredne priče iz Priča iz davnine najpoznatije hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić: Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, Lutonjica Toporko i devet župančića i Ribar Palunko i njegova žena.

U uvodnom videu vrhunski interpretatori i poznavatelji djela I. B. Mažuranić Diana i Hrvoje Zalar predstavili su projekt, a potom će na YouTube kanalu te na Internet i Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela svaki dan biti emitiran jedan od pet dijelova svake od navedene tri priče I. B. Mažuranić.

Zalarima se u izvanrednoj audio izvedbi prekrasnih priča I. B. Mažuranić pridružila i Anja Đurinović Rakočević, a sve audio snimke popraćene su ilustracijama poznatog hrvatskog ilustratora Tomislava Tomića, koje je prvotno izradio za knjigu koju je uredila Diana Zalar i za istu napisala rad Mitološka bića u pričama iz davnine (Golden marketing i Tehnička knjiga, Zagreb, 2004.).

Sve audio izvedbe protkane su brojnim zvukovima koji dočaravaju bajkovitost, mističnost i sve nemoguće i zastrašujuće situacije kroz koje prolaze plemeniti i neiskvareni glavni junaci Ivaninih priča, a koji, naravno, iz svojih bitaka između dobra i zla uvijek izlaze kao pobjednici.

Hrvoje Zalar kao glumac, direktor Kazališta Prijatelj i autor brojnih nagrađivanih i od djece rado gledanih predstava, Diana Zalar kao doktorica znanosti i vrsna poznavateljica dječje književnosti i mističnih bića iz hrvatskih i svjetskih bajki i obožavateljica djela I. B. Mažuranić te mlada nadarena glumica zagrebačkog kazališta Gavella Anja Đurinović Rakočević najbolji su zalog da će ove tri audio priče Ivane Brlić Mažuranić pronaći put do brojne djece koja će ih s užitkom očarano slušati, iščekujući svake večeri novi nastavak Ivanine priče koju možda do sada još nikada nisu čuli. - poručuju iz Gradske knjižnice Kaštela, i pozivaju vas da posjetite njihov YouTube kanal i uživate u pričama.

– Ivana – od uha do srca –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –