Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 19.03.2012.

Izdavačka akademija

Od 9. rujna 2011. do 8. ožujka 2012. u sklopu Izdavačke akademije u Rijeci, 40 polaznika u dobi od 20-29 godina, prolazilo je edukaciju iz sedam segmenata izdavaštva (izdavaštvo, uredništvo, lektura, prijevod, dizajn, marketing i knjižarstvo) te steklo specifična znanja i vještine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Kroz seriju teorijskih radionica te praktični rad unutar grupa/redakcija na stvaranju konkretnih knjiga, studenti su se osposobljavali za rad u izdavaštvu.

Rezultat njihova rada su tri knjige naslovljene 'Pandemonij', 'Okreni na priču' i 'Tko tu koga?' koje su nastale kao rezultat natječaja na kojega je stiglo više od 150 priča. Unatoč različitim naslovima te razlikama u dizajnu naslovnice, prijelomu, knjižnom bloku, formatu i ostalim detaljima koje svaku knjigu čine posebnom, te tri knjige su sadržajno iste a sadrže osam kratkih priča koje imaju zajedničku temu – susjedi.

Knjige neće biti u prodaji već će biti dostupne u javnim knjižnicama, a PDF izdanja knjiga mogu se besplatno preuzeti na web adresi www.izdavacka-akademija.org.

Autori priča mahom su neafirmirani pisci a šteta je što se organizatori nisu potrudili knjigu podebljati naručenom pričom od nekog afirmiranog pisca, kao što je to bio slučaj s VBZ-ovom knjigom priča o korupciji.

Na istom internetskom odredištu nalaze se podrobni podaci o radionicama koje su se održavale u okviru edukacije polaznika Izdavačke akademije, te izvještaji sa svih aktivnosti koje su polaznici prošli prilikom edukacije, kao i dnevničke bilješke sa teorijskih predavanja i praktičnih radionica (u rubrici 'blog').

Stranica sadrži i biografije i fotografije mentora koji su vodili pojedine segmente edukacije (Seid Serdarević, Mišo Nejašmić, Lara Hoelbling Matković, Dražen Dabić, Aljoša Brajdić, itd.) te fotografije i biografije svih polaznika akademije.

Izdavačka akademija nastala je suradnjom riječke udruge Katapult i riječkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a diplomantima želimo puno sreće pri traženju posla u izdavaštvu.

www.izdavacka-akademija.org.

– Povezani sadržaj –

Link • 07.11.2005.

Dolazi cirkus !

Link • 22.08.2005.

Razno - test

– Pretraži sve članke –