Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.11.2016.

Izraelski majstor plastelina i autor knjiga za djecu Rony Oren gostuje u Zagrebu
Održava se
08.11.2016. u 19h

Rony Oren

Izraelski autor, ilustrator i redatelj Rony Oren, poznat po seriji knjiga za djecu Tajne plastelina, predstavit u Zagrebu svoju knjigu Divlje životinje u izdanju Planetopije i svoju posebnu metodu oblikovanja plastelina namijenjenu djeci.

Rony Oren je svjetski priznati umjetnik, ilustrator i autor knjiga za djecu. Najpoznatiji je po svom kreativnom radu s plastelinom koju je predstavio u iznimno uspješnoj seriji knjiga za djecu Tajne plastelina, prodanu u više od milijun primjeraka i prevedene na 13 jezika. Tajne plastelina® serija je knjiga koja otkriva jednostavne tajne o tome kako stvoriti nevjerojatne likove od plastelina, s lakoćom i uz zabavu. Sve te vještine dostupne su sad i na hrvatskom jeziku, u knjizi Divlje životinje, koja potiče maštu i kreativnost te ohrabruje djecu od 6 do 86 godina da sama osmišljavaju priče ilustrirane plastelinom.
 

Rony Oren živi u Binjamini i stvara od plastelina već više od trideset godina. Bio je voditelj odjela za animaciju na Akademiji za umjetnost i oblikovanje Becalel, a njegove se knjige zasnivaju na stotinama radionica s plastelinom za djecu i odrasle, koje je vodio diljem svijeta, ilustrirao je preko 30 knjiga za djecu, koje su sve mahom svjetske uspješnice, te brojnih animiranih filmova s likovima od plastelina.

Više o ovom iznimnom umjetniku i tajnama plastelina, saznajte na promociji knjige u utorak, 8. studenoga u 19 sati u Kinu Europa u Zagrebu (Varšavska 3).

Ili, istoga dana, nešto ranije... Rony Oren će održati radionicu i predstaviti knjigu "Divlje životinje" na sajmu knjiga Interliber (Galerija paviljona 5) s početkom u 10,30 sati.

Ulaz besplatan!

Organiziraju: Planetopija i Veleposlanstvo Države Izrael 

– Rony Oren: Tajne plastelina –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –