Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.01.2011.

Jasen Boko i priče o putovanjima u splitskoj Bookvici
Održava se
17.01.2011.

Književni program Bookvica koji se u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26/II) redovito održava od proljeća 2009. godine, novu kalendarsku godinu započinje u ponedjeljak 17. siječnja 2011. s početkom u 21 sat, gostovanjem splitskog dramatičara, kazališnog kritičara, urednika, novinara, izbornika kazališnih festivala, autora knjiga i dramskih djela za djecu, putnika i putopisca Jasena Boke.

Gost će publici prije svega predstaviti taj posljednji spomenuti dio široke lepeze svojih zanimanja, jer kako sam kaže: „Da me pitaju što bih u životu najradije radio, rekao bih – putovao!“. Temelj razgovora bit će njegova posljednja objavljenja putopisna knjiga „Na Putu svile (Kako nam je lagao Marko Polo)“ (Profil, 2009.), koja će biti povod za pitanja o ljubavi prema putovanjima, o svrsi i smislu putovanja, o popularnosti žanra, o masovnom turizmu, o razlikama između turista i putnika te drugim zanimljivim temama. Razgovor će biti popraćen projekcijom fotografija s putovanja po Putu svile.

Kao i obično u Bookvici, i publika će imati priliku postavljati pitanja gostu, najsretniji će posjetitelj dobiti knjigu na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujućega autora.

Jasen Boko rodio se u Splitu, 1961. godine. Diplomirao je Dramaturgiju i Svjetsku književnost s teorijom književnosti, a trenutačno priprema doktorat. Od 1990.-1994.  radio je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu kao dramaturg, a od 1994. do 2008. u Slobodnoj Dalmaciji prvo kao urednik  kulturne rubrike, zatim kao novinar-komentator te kazališni i književni kritičar. Danas ima status samostalnog umjetnika, stalni je kolumnist dalmatinskog tjednika Vrime, a surađuje i na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju.
Od školske godine 2000./01. u statusu predavača drži kolegije Lutkarstvo i scenska kultura te Scenska kultura na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

U dvadesetak godina bavljenja publicističkim radom objavio je više od 1400 članaka o kulturnoj i kazališnoj problematici, intervjua, reportaža i putopisa, u dnevnim novinama, tjednicima i raznim stručnim časopisima i izdanjima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –