Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 31.10.2013.

Jean-Claude Concolato predstavlja svoju knjigu 'Svjetlost'
Održava se
06.11.2013.

Jean-Claude Concolato predstavit će svoju knjige "Svjetlost" (Ibis grafika, 2013) u kojoj donosi priču o svom iskustvu tijekom boravka u Hrvatskoj u vrijeme rata 1991. i 1992. godine, za vrijeme obnašanja dužnosti predstavnika UNHCR-a.

Predstavljanje će se održati u srijedu 6. studenoga u 18 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5).
 
Uz autora, knjigu će predstavit Adalbert Rebić i Damir Zorić.

Predstavljanje knjige i diskusiju vodit će Saša Krnić, u ime nakladnika Ibis grafike.

O knjizi:

Dokumentaristički pristup zbivanjima u Hrvatskoj i u bivšoj Jugoslaviji, iz kuta Jean-Claudea Concolatoa, oslobođen subjektivnosti i tereta prošlosti, čitatelju omogućuje bolje razumijevanje romana. Ne dajući ocjene akterima tadašnjih zbivanja, autor ostavlja čitatelju da sam donese sud o događajima. Istovremeno, uvođenjem zanimljivih prizora i opisa ljudi s kojima se susretao, Jean-Claude Concolato pred čitatelje stavlja djelo koje donosi i umjetničku i dokumentarističku vrijednost.

Jean-Claude Concolato rođen je 1947. Bivši je predstavnik UN-ovog ureda za izbjeglice u Hrvatskoj. Karijeru započinje kao predavač ustavnog prava na Institutu za političke znanosti u Grenoblu u Francuskoj. Nakon stjecanja doktorskog zvanja, na istom sveučilištu 1976. predavao je međunarodne odnose, a od 1978. u Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja (C.N.R.S.) djeluje kao voditelj istraživanja novih političkih sistema. Concolato 1981. započinje s radom u UNHCR-u u Africi i Aziji, te na višim položajima u UN-ovoj organizaciji u Ženevi, Hagu, Bakuu i Pragu. Prošavši krvave sukobe svih kontinenata, kao profesionalni terenski pregovarač 1991. usred pada Vukovara, Concolato otvara prvi ured UNHCR-a u Hrvatskoj. Od 2004. do 2007. vraća se u isti ured u Hrvatsku. Od tada živi između Francuske i Hrvatske.  

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –