Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 19.04.2005.

Jedanaest uboda u MP3 formatu

Svjetlan Lacko Vidulić (Zagreb, 1968.) nakon studija germanistike i komparatistike zaposlio se kao predavač njemačke književnosti na fakultetu, a volio bi raditi i kao raznosač hitne pošte na biciklu, lektor za hrvatski jezik u prekomorskim zemljama, pisac pogrebnih govora i dr. Prozu je objavljivao u književnim časopisima i na radiju, a volio bi da je napisao zbirku priča "Latice u getribi" (2001), kontroverzni roman "Migrena popušta nakon povraćanja" (2003) i dr.

Andrea Zlatar je o knjizi Svjetlana Lacka Vidulića zabilježila: "Jedanaest uboda Svjetlana Lacka Vidulića tranširaju jedan banalni događaj, primjer obiteljskog nasilja na rubu seksualne patologije, u jedanaest žanrovskih i diskurzivnih varijanti. Nema literarne tradicije koja ne odzvanja u njegovu tekstu, preuzeta ili ironično prerađena, nema žanra koji nedostaje u diskurzivnoj igri: lirika psovke, analitička preciznost opisa, poetika toka svijesti, bezbrižna naracija, esejizirani monolozi...".

Želite li poslušati tri kratka zaokružena poglavlja priče "Jedanaest uboda" Svjetlana Lacka Vidulića u interpretaciji Tomislava Rališa, koja će uskoro biti objavljena u zbirci priča "Muke Mikuline", posjetite stranice zagrebačkog AGM-a.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –