Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.07.2007.

Jeffrey Moussaieff Masson u Hrvatskoj!
Održava se
09.07.2007.

Svjetski priznati novozelandski pisac Jeffrey Moussaieff Masson, jedan od najvećih svjetskih autoriteta za emocionalan svijet životinja i jedan od autora bestselera "Kad slonovi plaču", ovih je dana stigao u Hrvatsku gdje će, uz ljetovanje sa svojom obitelji, održati predavanje i potpisivati svoju knjigu "Kad slonovi plaču" koja je 2004. godine objavljena u Algoritmovoj biblioteci Facta.

Autor će potpisivati knjigu u knjižarama Algoritma i to u:

- Zagrebu, Gajeva 1
9. srpnja u 17:00 sati

- Dubrovniku, Placa 8
12. srpnja u 19:30 sati

Osim potpisivanja knjiga, Jeffrey Moussaieff Masson održat će i predavanje na temu «Lice na vašem tanjuru: Imaju li životinje osjećaje?», 9. srpnja, s početkom u 18:30 sati u Kulturno informativnom centru (KIC), Preradovićeva 5, Zagreb.

Ovo je jedinstvena prilika svim zainteresiranima da poslušaju riječi ovog svjetski priznatog pisca i psihologa.

***

Dr. Jeffrey Moussaieff Masson je doktorirao sanskrt na sveučilištu Harvard i bio profesor sanskrta na sveučilištu u Torontu, a kratko je vrijeme predavao i na Sveučilištima Brown i Michigan, te Kalifornijskom Sveučilištu. Za vrijeme rada na sveučilištu izučava psihoanalizu te postaje punopravnim članom Međunarodnog udruženja psihoanalitičara, a neko je vrijeme bio i voditelj studija u arhivu Sigmunda Freudea. Danas radi na Odsjeku za filozofiju pri Sveučilištu Auckland na Novom Zelandu.

Autor je više poznatih knjiga o emocionalnom životu životinja ("The Nine Emotional Lives of a Cat", "The Pig Who Sang to the Moon", "Dogs Never Lie About Love"). Neko je vrijeme bio voditelj studija u arhivu Sigmunda Freuda. Svjetsku slavu njemu i autorici Susan McCarthy donio je bestseler "Kad slonovi plaču", knjiga o emocionalnom životu životinja, koju će, prigodom svog boravka u Hrvatskoj, ovaj autor i potpisivati čitateljima:

Nakon ove dvije knjige, objavljuje još šest novih knjiga o životinjama, gledajući emocije svake pojedine vrste. Pišući o emocijama životinja na farmi u 'The Pig Who Sang to the Moon' Masson postaje vegan, a vegetarijancem još u djetinjstvu. Za izdavača W.W. Norton trenutno piše knjigu o vegetarijanstvu (veganstvu) koja će se zvati 'The Face on Your Plate'.

Masson vjeruje da će za 500 godina (možda i manje) ljudi pogledati unatrag na današnje ljude i mnoge im stvari neće biti jasne. Bez sumnje će ponašanje koje danas smatramo normalnim pobuditi užas u našim prosvjećenijim potomcima. On nadalje izjavljuje: 'Potpuno sam protiv svakog oblika iskorištavanja životinja, uključujući pokuse na životinjama, držanje životinja i zoološke vrtove ili cirkuse (zapravo svakog oblika zatočeništva životinja), uporabi kože, krzna, vune i svile. Pitam se može li ijedna pripitomljena životinja živjeti svoj idealan život u društvu ljudi?'

Jeffrey Moussaieff Masson živi sa svojom obitelji na Novom Zelandu. Njegova supruga Leila, njegov petogodišnji sin Manu i desetogodišnji sin Ilan su vegetarijanaci.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –