Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.01.2008.

Joanne Harris u veljači ponovno u Hrvatskoj
Održava se
11.02.2008.

Višestruko nagrađivana autorica bestselera "Čokolada", "Svete lude", "Pet četvrtina naranče" i mnogih drugih, koji su diljem svijeta prodani u milijunima primjeraka, od 11. do 14. veljače po četvrti će puta u organizaciji njezinog hrvatskog izdavača Algoritma posjetiti Hrvatsku, odnosno Zagreb i Varaždin.      

Neposredan su povod njezina posjeta našoj zemlji promocije njezine tri nove knjige - nastavka bestselera "Čokolada", "Cipelice kao bombon", "Poskočice i doskočice", njezine prve zbirke kratkih priča te "Rune", romana fantastike podjednako za mlade, ali o one starije čitatelje.    


Rođena i odrasla u prodavaonici slatkiša svoga djeda u Bransleyu u Engleskoj, ali i odrasla pod velikim utjecajem svog francuskog porijekla, koje nadahnjuje cjelokupno njezino literarno stvaralaštvo, Joanne Harris, profesorica njemačkoga i francuskog jezika s diplomom Cambridgea, svjetsku je slavu stekla romanom "Čokolada", prema kojemu je snimljen istoimeni film švedskoga redatelja Lassea Hallströma, nominiran za pet Oscara.        

Nakon uspjeha što ga je postigla s "Čokoladom", koja je prevedena na više od 40 svjetskih jezika, prodana u više od milijun primjeraka i nominirana za prestižnu nagradu Whitbread, Joanne Harris prestaje predavati francuski jezik u jednoj srednjoj školi u Leedsu, što je radila dvanaest godina, i potpuno se posvećuje pisanju.          

U Hrvatskoj su joj do sada objavljeni romani "Čokolada", "Pet četvrtina naranče", "Otimači plaže", "Kupinovo vino", "Francuska kuhinja", "Svete lude" i "Gospoda i igrači".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –