Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.08.2012.

Katalonski pisac i pjesnik Joan Todó Cortiella u Rijeci

U riječkoj knjižari RIBOOK u utorak 4. rujna u 19:00 sati nastupa mladi katalonski pisac i pjesnik Joan Todó Cortiella, koji tijekom rujna boravi u rezidencijalnoj kući Kamov u Rijeci. Moderator susreta je Nikola Petković.

Na književnoj večeri u RIBOOK-u Todó će čitati izbor iz svoje poezije, kao i iz romana u nastajanju pod radnim naslovom "Lo melic del món" (Centar/pupak svijeta) o povratku u roditeljski dom u malenom gradiću La Sénia u Kataloniji. Roman, u kojem autor iznosi portret zabačenog katalonskog gradića, počeo se oblikovati iz tekstova koje je Todó objavljivao u katalonskom časopisu L'Avenç, a koji se stilski oslanjaju na, kako autor kaže, Magrisa i Sebalda.  

Todó će riječkoj publici predstaviti katalonsku suvremenu književnost te će s voditeljem i moderatorom Nikolom Petkovićem govoriti o pisanju i književnom životu u okviru tzv. malih jezika – iskustvo koje će razmijeniti s hrvatskim piscima koji dijele isti položaj.

***

Joan Todó Cortiella rođen je 1977. u La Séniji (mjesto na granici Katalonije i País Valencije). Studirao je teoriju književnosti i komparativnu književnost na Sveučilištu u Barceloni. Od studija pa sljedećih 15 godina živio je u Barceloni, dok se 2011. nije vratio u rodno mjesto.

Godine 2007. objavio je knjigu pjesama "Los fòssils (al ras)" (Fosili [na otvorenom]), a 2012. zbirku "El fàstic que us cega" (The revulsion that blinds you). Godine 2011. objavio je prozni naslov "A butxacades" (By handfuls). Surađuje s časopisima Paper de Vidre i Caràcters or L'Avenç.

Organizator: Hrvatsko društvo pisaca.
Autorove tekstove je s katalonskog na hrvatski prevela Vedrana Lovrinović.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –