Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 11.09.2008.

Knjiga Tiziana Scarpe posvećena Zadru

Projekt rezidencije za pisce, trenutačno jedini takve vrste u Hrvatskoj, kojega su pokrenuli Grad Zadar i Festival europske kratke priče (Profil International), ubire svoje prve plodove. U Veneciji je, naime, kod nakladnika Amos Edizioni objavljeno dvojezično izdanje knjige pjesama „Govorancija turističkog vodiča pred zalaskom sunca", uglednog talijanskog pisca i prvog gosta zadarske rezidencije za pisce, Tiziana Scarpe.

Scarpa (autor i domaćoj publici poznatih naslova «Venecija je riba» i «Oči na Gradeli») ovu sjajnu knjigu u cijelosti posvećuje Zadru, ispisujući nezaboravne stihove u čast «jednog od najčudesnijih mjesta na Sredozemlju». Od Kalelarge, preko rive, Filozofskog fakulteta, morskih orgulja, Hitchcockova sutona, pjace... ovaj pjesnički vodič Zadrom obilazi njegove najpoznatije spomenike i najzabačenije kutke, piše o novom i starom, o zaboravljenom i ponovno nađenom, postajući  nezaobilazan prilog novoj mitologiji Grada.

Scarpine stihove na hrvatski je prepjevala talijanistica Snježana Husić, a tijekom svoga boravka u Zadru, govorio ih je u Gradskoj knjižnici Zadar. Objavljivanje knjige potpomogao je gradski ured za kulturu Grada Zadra.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –