Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.05.2019.

Knjiga za na more - drugačiji sajam knjiga u Laubi
Održava se
31.05.-02.06.2019.

Knjiga za na more kao novi koncept zagrebačke Laube zamišljen je kao susret knjige, razgovora i glazbe, a održavat će se od 31. svibnja do 2. lipnja 2019. u kući za ljude i umjetnost Lauba (Prilaz baruna Filipovića 23a). Umjetničko-kreativna atmosfera Laube obećava sasvim drugačiji sajam knjiga na kojem će ponajbolji hrvatski izdavači ponuditi svoja ljetna štiva, uz razgovore o suvremenim temama pisane riječi te glazbu, izložbe i popratni program.

U sklopu programa održat će se okrugli stolovi na suvremene teme. Jedan od njih Novinarstvo novih medija bavit će se ulogom novih komunikacijskih tehnologija u promjeni sadržaja i shvaćanja suvremenog novinarstva i književnosti. Zatim Igre prijestolja svuda oko nas tematizirat će globalni književno-filmski fenomen koji samo rijetki mogu izbjeći, dok će Self help kao put ka sreći? objasniti povećanu popularnost literature za kvalitetnije življenje.

Trodnevnu zabavu u večernjim satima osigurat će vam glazbenice iz projekta Femme nouvelle. Bit će to prilika za promociju prve kompilacije Femme nouvelle na kojoj se nalazi 10 pjesama domaćih kantautorica. Sve će one od 31. svibnja do 2. lipnja dati svoj pečat dobrom provodu u dvorištu Laube. U petak 31. svibnja očekujte svirku uživo Mary May, Nine Romić i Maje Posavec, u subotu 1. lipnja će vas rasplesati Sara Renar i SUN U, a umjetnica Ana Opalić priprema svojevrsni performans. U nedjelju 2. lipnja čeka vas svirka Željke Veverec i trija, a Aklea Neon se direktno s proputovanja Južnom Amerikom spušta u dvorište Laube i priprema svoj glazbeni doprinos. Mirela Priselac Remi koja zbog putovanja neće biti u prilici prisustvovati promociji priprema isto malo iznenađenje, a između nastupa Femme nouvelle glazbenica za DJ pultom bit će također dvije dame - Miss ei.kei i Lac Que.

Paralelno će se održati izložba hrvatskih književnih ilustracija ponajboljih hrvatskih ilustratora među kojima su Dominik Vuković, Vedran Klemens i Tena Letica Tkalčević.

U popratnom programu sajma također će se održati književni kviz, top liste knjiga poznatih Hrvata, književne radionice i još poneko iznenađenje.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –