Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Nenad Bartolčić • 05.09.2005.

Knjiški moljac

Evo kako je autor sam (korisno!) opisao svoj blog: "Knjiški moljac je blog namijenjen svim knjigoljupcima i onima koji će to tek postati! U njemu ćete imati prilike čitati moje književne kritike, a iz drugih medija ću vam prenositi vijesti vezane uz književnost, najave novih izdanja, književnih susreta, promocija knjiga i festivala, kao i intervjue sa piscima, urednicima, nakladnicima i prevoditeljima. Na Knjiškom moljcu također ćete moći čitati i kratke priče i pjesme domaćih i stranih autora, kao i ulomke iz zanimljivih novih književnih izdanja."

I sve to stoji. Fascinira s kojim entuzijazmom Božidar Alajbegović vodi svoj blog, i da su domaći nakadnici fer zasigurno bi mu honorirali rad na blogu koji ujedno i reklamira (ali u pozitivnom smilsu te riječi!) njihovu knjišku produkciju.

Još nekoliko riječi o autoru ovog jednog od najboljih (najsuvislijih) blogova u nas. Ukoliko vam Internet nije stran, a još manje knjige, vjerojatno ste već koji put navratili na stranice Lupiga na kojem Alajbegović kontinuirano objavljuje svoje knjiške kritike, a piše i za Val, Nacional... Ukratko, iako čovjek za kruh zarađuje radom u turističkoj agenciji, ostaje mu pregršt energije koju troši na čitanje knjiga i pisanje o njima. Tipično, zar ne?

knjigoljub.blog.hr/

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

Link • 11.10.2013.

Književnost uživo

– Pretraži sve članke –