Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 11.10.2022.

Književna nagrada 'Korzo slova' 2022. Denisu Vidoviću

Denis Vidović

Pobjednik književnog natječaja ''Korzo slova'' Društva hrvatskih književnika u 2022. godini je sisački autor Denis Vidović sa zbirkom humorističnih priča ''Reda mora biti'', odlučilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Tihana Petrac Matijević i Siniša Matasović.

Natječaj ''Korzo slova'' pokrenut je 2020. godine s ciljem afirmacije manje poznatih autora s područja Sisačko-moslavačke županije. Na natječaj se prijavljuju cjeloviti neobjavljeni rukopisi neovisno o književnom žanru ili dobi autora. Propozicije natječaja u 2022. godini zadovoljilo je jedanaest prijavljenih rukopisa, a četiri ih je uvršteno u finalni izbor.

Denis Vidović našao se treću godinu uzastopce u finalnom izboru natječaja, svaki put s različitim rukopisom. Ove godine je dodatno potvrdio svoj spisateljski talent, što mu je u konačnici osiguralo nagradu. Ranije je u svojoj karijeri objavio roman ''Normalni ljudi'' i dvije knjige aforizama, ''Podilaženje lijenosti'' i ''Aforizmi i ostale nuspojave.'' Ovo će mu biti premijerna zbirka priča.

Nagrada se sastoji od pripadajućeg priznanja, tiska nagrađenog rukopisa u nakladi Društva hrvatskih književnika i istoimene skulpture ''Korzo slova'', rad akademske kiparice Irene Škrinjar.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –