Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.06.2013.

Književna večer s danskom pjesnikinjom Cindy Lynn Brown

Razgovor s danskom pjesnikinjom Cindy Lynn Brown održat će se u četvrtak 13. lipnja u 19 sati, u Knjižari Ribook u Rijeci (Janeza Trdine 9a).

Nikola Petković razgovarat će s pjesnikinjom o danskoj poetskoj sceni, odnosu prema tradiciji i drugim književnostima, o temama koje ju zaokupljaju u poeziji i o tematskim krugovima u kojima se kreću ili koje napuštaju njezini suvremenici - danski pisci.


Cindy Lynn Brown, pjesnikinja je dansko-američkog porijekla, rođena 1973. godine. Kratke priče i pjesme objavljivala u različitim časopisima i antologijama u Danskoj i Francuskoj. Dobitnica je nagrade za književnost Danish Agricultural-culture foundation u siječnju 2013. godine. Završila je studij književnosti i kreativnog pisanja. Osim pisanja, Cindy Lynn Brown bavi se i poučavanjem, prevođenjem, ghostwritingom i organizira međunarodni pjesnički festival u Odenseu u Danskoj.

Objavila je: "Rigtige børn vokser – ikke op forbifarten", 2011, Spring Publications (zbirka pjesama); "Ildebefindende", 2010, Spring Publications (zbirka pjesama); "Korrektur", 2009, Spring Publications (zbirka pjesama).

Cindy Lynn Brown boravi u Hrvatskoj u sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, pod nazivom „Razmjena pisaca Danska-Hrvatska 2013“, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –