Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.11.2014.

Književna večer s danskom spisateljicom Camillom Stockmarr
Održava se
28.11.2014.

Književna večer s danskom spisateljicom Camillom Stockmarr održat će se u petak 28. studenoga u 18 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (Av. Dubrovnik 17).

Camilla Stockmarr boravi u Hrvatskoj na rezidencijalnoj razmjeni između Hrvatskog društva pisaca i Danskog društva pisaca. Tijekom studenog bila je u Kući Kamov u Rijeci, a ovoga tjedna gošća je MSU-a u programu Pisci u muzeju.

Na književnoj večeri, uz atoricu, Camillu Stockmarr sudjeluju i Nikola Petković, predsjednik HDP-a te Mišo Grundler, prevoditelj s danskog.

Moderira Jadranka Pintarić, PR MSU-a i književna kritičarka.

Danska spisateljica Camilla Stockmarr rođena je 1966. godine. Prvu je knjigu, zbirku kratkih priča, objavila 2000. godine. Prvi roman, „Norino treće doba“ (Noras tredje alder), objavila je 2004. godine. Za njezin drugi roman, „Prseljenje„(Udflytterne) dobila je prestižnu trogodišnju stipendiju Danskog ureda za kulturu koja joj je omogućila rad na romanu "Druga Obala" (Den anden bred), nastavku "Preseljenika", koji je i neposredan povod za njezin ovogodišnji rezidencijalni boravak u Hrvatskoj.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –