Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.11.2009.

Književni petak : Ziba - plava zvjezdica
Održava se
13.11.2009.

Pod nazivom "Ziba - plava zvjezdica", ovotjedni Književni petak predstavit će istoimenu audio knjigu Tatjane Kadoić Grmuše. Riječ je o prvoj priči iz trilogije o Zibi i ujedno prvoj autoričinoj priči za djecu i mlade (koju smiju slušati i odrasli).

Naglasak je na "slušati" jer je obrađena u audio formatu, u stilu radio drame. Glasove su pritom "posudili" Dubravko Sidor (svi muški likovi), Gordana Kovačić (svi ženski likovi) i Nikolina Ćulum (tonska obrada i efekti).

Uz autoricu, o knjizi će govoriti Dubravka Težak te voditelj tribine Boris Perić.

Književni petak će se održati 13. studenog 2009., no ovom prigodom iznimno na na Interliberu, paviljon 6, štand Knjižnica grada Zagreba (15e).

“…priča o Zibi – a u tome, naposljetku, i leži tajna njene dvostruke vrijednosti - tek s jedne strane ilustrira i oživljuje astronomsku mapu neba i njegovih zakonitosti, dok s druge zaziva sliku neizbježna plesa na pragu egzistencije, što ga također možemo nazvati rođenjem. Što vrijedi za ljude, valjda vrijedi i za zvijezde, a pripovjedačka dosljednost blakeovskoj prispodobi o nevinosti i iskustvu priči o Zibi tek daje neophodno zrnce životne stvarnosti, koje svaku iole uspjelu bajku čini vrijednom čitanja. Na čudesnom mjestu “gdje se rađaju zvijezde” svi smo ionako već bili. Svjesno ili nesvjesno, u pravilu dvaput.” (Boris Perić)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –