Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.03.2008.

Književni susret 'Lirika velikog petka' u DHK
Održava se
19.03.2008.

Tradicionalni književni susret LIRIKA VELIKOG  PETKA koju organiziraju Društvo hrvatskih književnika i udruga Pasionska baština, održat će se u srijedu, 19. ožujka 2008. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, (Trg bana Jelačića 7/I).

Stihove i molitve - sonetnog vijenca
«PUT KRIŽA»
(Glas Koncila, Zagreb, 2006.)
Don Stanka Jerčića

kazivat će dramski umjetnici Suzana Nikolić i Joško Ševo

Uvodne riječi:  Božidar Petrač  i  Nedjeljko Pintarić

Voditelj Tribine DHK : Tito Bilopavlović


"Put Križa"

Hvarski dekan, župnik Jelse i Pitava, don Stanko Jerčić dosad je objavio zapažen niz članaka, eseja, duhovnih meditacija i pjesama u različitim časopisima i edicijama.

Najnovije djelo, «Put Križa», napisao je u jedinstvenom obliku sonetnog vijenca kojim tradicionalne postaje križnoga puta postaju jedno novo zajedništvo vjere Kristovih vjernika. U Jerčićevu «Putu Križa» isprepleće se tako vrhunac Božjeg sebedarja i vječne ljubavi za čovjeka (križni put) s vrhuncem ljubavne poezije (sonet). Spleten je od biblijskih aktualizacija ali i od zbivanja na sadašnjoj hrvatskoj dionici križnog puta - piše u predgovoru knjige dr. Ivan Golub.

Posebnost knjižice je kartografski prikaz 'laičke', 500 ljeta žive procesije otoka Hvara - Za Križen. Hodočašće je to vjere i odanosti u kojem se u noći Velikog četvrtka u molitvi i pjesmi prolazi kroz šest mjesta otoka Hvara.

Ilustracije kojima oživljava riječi na putu križa potpisuje slikarica Lili Gluić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –