Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.03.2013.

Književnost u Močvari : Asja Bakić i Neven Vulić
Održava se
26.03.2013.

Gosti druge tribine Književnost u Močvari namijenjene afirmaciji najmlađe generacije hrvatskih autora su Asja Bakić i Neven Vulić - oboje zastupljeni u antologiji nove proze "Bez vrata, bez kucanja".

Tribina će se održati u utorak 26. ožujka u 20 sati.

Asja Bakić (1982., Tuzla) u književnost je ušla kao pjesnikinja te je objavila knjigu "Može i kaktus, samo neka bode" (Aora, 2009.), a objavljuje i kratke priče te kritičarske i esejističke članke. Pisanje Asje Bakić u sebi spaja oštroumne uvide, dojmljivu otvorenost, humor, feminizam, provokativnost te svjesno izbjegavanje akademskog ziheraštva u književnosti. Obrazovanost, strast i otvorenost rijetko se u nas tako snažno susreću kao u pisanju Asje Bakić, što se može provjeriti i na njenom živom i čitanom blogu "U carstvu melankolije". Asja Bakić trenutno priprema knjigu priča.

Neven Vulić (1983., Zagreb) bio je član književne skupine Eventualisti. Objavio je roman "Povijest bolesti" (Sysprint, 2010), s glavnim likom mladog autsajdera, roman tamnog humora za koji je kritika ustvrdila: "U knjizi '"Povijest bolesti" kriju se bijes i frustracije cijele generacije" (G. Duhaček, T-portal). Vulić trenutno radi na novom romanu koji, između ostalog, tematizira nasilje nad ženama – roman od kojeg možemo očekivati zanimljive uvide budući da je Vulić u stanju neobično otvoreno progovoriti o mizoginiji. Uz pisanje, Vulić svira i u bendu Lonely Passengers.

Program tribine Književnost u Močvari, pod egidom "Novi pisci u Močvari", ove se godine odvija sa specifičnim naglaskom na afirmaciji najmlađe generacije hrvatskih autora, onih rođenih od 1980. nadalje, koji su stjecajem okolnosti ostali još u sjeni prethodne generacije.

Program koncipira i vodi kritičar i pisac Robert Perišić – koji je najmlađu scenu prethodno istražio te je, zajedno s Andreom Milanko, uredio antologiju novih hrvatskih prozaika pod naslovom "Bez vrata, bez kucanja" (Sandorf, 2012.).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –