Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.11.2014.

Kompozicija za pisanje za kompoziciju: Konačno mrtav
Održava se
20.11.2014.

Premijera "Kompozicija za pisanje za kompoziciju: Konačno mrtav" eksperimentalnog projekta autorsko-izvođačkog dueta kojeg čine inženjer elektroaustike i glazbenik Miodrag Gladović aka Jomiajomi te arhitekt i pisac Boris Popović, uz potporu multimedijskog umjetnika Bojana Gagića, održat će se 20. studenog u MM centru, s početkom u 20 sati.
 
Radi se o neistraženom multimedijskom spoju procesa pisanja i sviranja, odnosno u ovom slučaju spoju glazbenog djelovanja Miodraga Gladovića kroz Packmess GP i knjige Borisa Popovića "Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva!". U svom zajedničkom projektu za temu uzimaju Jomija (alter ego Miodraga Gladovića koji je jedan od važnijih likova u Popovićevoj vamp noveli) u neobjavljenoj priči naziva "Konačno mrtav".

Pisac piše uživo svoju novu priču, dok glazbenik paralelno svira. U jednom trenutku i glazbenik počinje pisati - a piše sviranjem, i glavni lik se otima kontroli te radnja odlazi u sasvim drugom smjeru nego što je pisac želio. Ovim procesom, odnosno kompozicijom za pisanje za kompoziciju, interakcijom sviranja i pisanja te korištenjem različitih glazbeno-književnih figura (vampanje, inverzije, gradacije, apostrofe,...) stvara se novo multimedijsko djelo.

Reprize su na rasporedu 21. i 22. studenog 2014. na istom mjestu u isto vrijeme.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –