Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.11.2016.

Krnja književnost : Jasna Jasna Žmak
Održava se
22.11.2016. u 19h

Jasna Jasna Žmak

U programu Književni budoar, u sklopu serije tribina Krnja književnost, u Booksi će u utorak 22. studenoga u 19 sati gostovati mlada dramaturginja, scenaristica i spisateljica Jasna Jasna Žmak.
 
Pitanja s kojima će se pozabaviti gošća i voditelj tribine Tomislav Augustinčić odnosit će se na pojam i definiciju lezbijske proze, postoji li ona uopće, ako da - za koga, koja su joj glavna obilježja, kako je prepoznati. Otvorit će se i neke srodne književne teme poput pojma tzv. queer proze, te vječnog pitanja ima li, gdje su i koje su granice između stvarnog i fiktivnog.

Prisutni će doznati i je li mladoj autorici važna feministička teorija, kako prelazi iz jednog tipa teksta u drugi, kako je uspjela objaviti, za naše pojmove vrlo neuobičajenu knjigu "Moja ti" (Profil, 2015.), koja je moć (auto)biografskog i koje probleme sa sobom donosi, kakva je recepcija knjige te zašto je sastavila kazalo nepoznatih pojmova gdje, među ostalim, pojašnjava i pojam „HDZ“.

Jasna Jasna Žmak

Moja ti

  • Profil 12/2015.
  • 186 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533134710

'Moja ti' Jasne Jasne Žmak sastoji se od priča koje mogu stajati zasebno, no međusobno prepletene one zadobivaju doista romanesknu dimenziju. Knjiga je ovo u kojoj se intenzivno miješaju zbilja i fikcija, ljubav i pisanje, tvarno i jezično. U povezivanju malih scena i njihovoj dosjetljivoj dramaturgiji efektno se isprepliću intimna i društvena pitanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –