Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.06.2013.

Ljetna Disku(r)sija : Blerina Rogova Gaxha i Ciny Lynn Brown
Održava se
19.06.2013.

Disku(r)sija u ljetnom izdanju priređuje večer poezije na kojoj će gostovati dvije pjesnikinje, kosovska autorica Blerina Rogova Gaxha i danska pjesnikinja Ciny Lynn Brown.

Blerina Rogova Gaxha je gošća splitskog rezidencijalnog programa Marko Marulić, a Ciny Lynn Brown rezidencijalnog programa Kamov u Rijeci (u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca).

O njihovom radu i modernoj poeziji Danske i Kosova, s autoricama će razgovarati moderator Marijo Glavaš, a hrvatske prijevode će čitati glumica Marina Fernandez.

Književna večer će se održati u vrtu kavane Le Monde u Splitu (Plinarska 6), u srijedu 19. lipnja s početkom u 20 sati.


Blerina Rogova Gaxha (1982); Djakovica - na stipendiji Udruge Kurs u Splitu. Završila je studij albanske književnosti, trenutno priprema doktorat. Članica je kosovskog PEN-a. Radila je kao profesorica Albanskog jezika, kao kolumnista kulturne rubrike za nekoliko dnevnih novina i časopisa, te kao novinarka za BBC. Pored uredničkog i kolumnističkog posla, stalno posvećena pisanju svoje poezije i proze koja je izdavana u Austriji, Njemačkoj, Bosni i Hercegovini. Knjiga poezije "Gorgonë", dobila je nagradu najbolje poetske zbirke na Kosovu 2010. 2013. izašla je nova zbirka poezije "Kate"

Cindy Lynn Brown
, pjesnikinja je dansko-američkog porijekla, rođena 1973. godine. Kratke priče i pjesme objavljivala u različitim časopisima i antologijama u Danskoj i Francuskoj. Dobitnica je nagrade za književnost Danish Agricultural-culture foundation u siječnju 2013. Završila je studij književnosti i kreativnog pisanja. Osim pisanja, bavi se i poučavanjem, prevođenjem, ghostwritingom i organizira međunarodni pjesnički festival u Odenseu u Danskoj. Objavila je zbirke pjesama: "Rigtige børn vokser – ikke op forbifarten"; "Ildebefindende"; "Korrektur"

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –