Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 30.06.2008.

Ljeto u knjižari Vuković & Runjić
Održava se
03.07.2008.

Povodom drugog rođendana knjižare Vuković & Runjić, od 3.-5. srpnja 2008. u u Teslinoj 16 u Zagrebu, održati će se drugi Festival kratkog daha. Pod pokretačkim sloganom: Ljepota, Sklad i Spoznaja, na festivalu će se, uz vino, plodove mora i lutnju, okupiti znanstvenici, kulturnjaci, kreativci i razni drugi znalci.

Program:

Četvrtak, 3. srpnja u 21 sat

LITERATURA I ARHITEKTURA

Sudjeluju: Zvonko Maković, Ingrid Šafranek, Andy Jelčić, Krešimir Rogina, Maroje MrduljašPričat će se o tome kako se arhitektura i literatura isprepliću i nadopunjuju. O autorima koji su svoja djela prozivali arhitekturom, ili je u najmanju ruku njome natopili. Spomenut će se i 'demon divlje gradnje'. Srećemo li i njih u našoj književnosti, ili se takav roman tek treba napisati? Sudjeluju arhitekti-literati-povjesničari umjetnosti, eruditi, ukratko, ljudi nabildanih umova.

Petak, 4. srpnja u 21 sat

ELEGIJA ZA POEZIJU

Sudjeluju: Tea Benčić Rimay, Velimir Visković, Slobodan Prosperov Novak, Ervin Jahić
poeziju čita Jelena Veljača
"Lutanja na lutnji" Damira CaraGovorit će se o staroj i mladoj poeziji, o poeziji u prozi, o poeziji u stihu, o lirskoj i o drskoj poeziji, o ljubavnoj poeziji, jer svaka je poezija, pa i ona ratnička, u svojoj biti ljubavna. Svirat će se na lutnji i recitirati, promovirat će se zbirka pjesama.. sve da štimung bude poetski.

Subota, 5. srpnja u 21 sat

KREATIVNI UM ILI MOZAK PISCA

Sudjeluju: Ivica Kostović, Zdravko Radman, Nedjeljko Fabrio, Boris Perić, Jagna PogačnikŠto se događa s našim mozgovima kad čitamo, pišemo, napeto razmišljamo? Neke se lampice pale, ali ne znamo točno koje. Zato će se o tome razgovarati sa znalcima, kako onima za umove, tako i onima za literarne umove, a pri zavirivanju u skrivene mehanizme pisanja od pomoći će biti i pisci osobno - uvodeći nas u procese nastajanja svojih djela.

Subota, 5. srpnja u 23 sata OFF-PROGRAM:

NOĆNI BOMBONČIĆ GORANA FERČECA

Desetminutni dramolet "Kruženje" (izvadak)
u režiji Anice Tomić Goran Ferčec dobitnik je Nagrade Austrijskog kulturnog foruma za dramu "Pismo Heineru M." za 2007. "Kruženje" je njegov još neizvedeni dramski tekst.

Program će se odvijati u knjižari Vuković & Runjić, Teslina 16. s početkom u 21 h.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –