Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.02.2008.

Mala noćna čitanja u Teatru &TD
Održava se
20.02.2008.

U srijedu, 20. veljače 2008. s početkom u 22 sata u dvorani SEK Teatra &TD u Zagrebu, održati će se program 'Mala noćna čitanja'.

'Mala noćna čitanja', mjesečni prilog kazališnom životu koji se odvija nakon večernjih izvedbi unutar programa Teatra &TD, ovog mjeseca predstavlja dramu "Neboder" autorice Lane Šarić. Lana Šarić prošle je godine diplomirala dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a drame su joj izvođene u zagrebačkim kazalištima Mala Scena i &TD ("Ifigenija" i "Meso" čiju režiju također potpisuje) te u dramskom programu Hrvatskog radija. Autorica je i nekoliko dramatizacija i adaptacija te filmskih scenarija. Dobitnica je više nagrada za svoj rad.

Dramu "Neboder" je režirala Marina Petković, studentica četvrte godine kazališne režije na ADU, a čitat će ju Zoran Pribičević, Petra Težak, Silvio Vovk, Petar Cvirn i Ivan Bošnjak, studenti glume na ADU Zagreb.

Program 'Malih noćnih čitanja' inicijativa je Teatra &TD i dramaturškog kolektiva kojoj je cilj afirmacija suvremenog dramskog teksta novih, mladih i neafirmiranih autora. Projekt je pokrenut u prosincu 2007., a natječaj za dramske tekstove i dalje je otvoren.

Ujedno se pozivaju svi koji ne znaju što sa svojim dramama - pridružite se: dk osigurava izvođače, redatelja, prostor i tehničku potporu. Na vama je da se pridružite ili kao autor ili kao angažirani gledatelj/slušatelj. Sudjelujte svojim tekstovima u djelovanju ove inicijative: dk zaprima vaše radove, i s obzirom na njihovu kvalitetu daje vam šansu da budete (pro)čitani. Kriteriji odabira ne temelje se (samo) na estetskim preferencijama, ali je bitno da drame budu pogodne za komorno čitanje u nekom od prostora &TDa.

Teksove šaljite na dramaturski.kolektiv@gmail.com

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –