Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 22.10.2007.

Miro Gavran u Poljskoj

Ovogodišnji 7. festival suvremene dramaturgije koji se od 20. do 28. listopada 2007. održava u Zabrzama u Poljskoj (VII Festiwal Dramaturgii Wspó³czesnej) organizatori su odlučili posebno posvetiti hrvatskom književniku Miri Gavranu.

Miro Gavran je dobio tu čast jer je na prošlogodišnjem festivalu njegova predstava «Sve o ženama», u izvedbi Teatra «Ludowy» iz Krakova, nagrađena Glavnom nagradom publike.

U sklopu 7. festivala suvremene dramaturgije idući ponedjeljak, 22. listopada, bit će predstavljane dvije knjige Gavranovih drama objavljenih na poljskom jeziku, u kojima je sabrano jedanaest njegovih kazališnih komada. Na predstavljanju će o hrvatskom književniku Miri Gavranu govoriti prevoditeljica na poljski jezik Anna Tuszynska.

Cijeli će idući tjedan, sve do petka, mladi poljski glumci, u formi čitačkih izvedaba, predstaviti po jednu Gavranovu dramu prevedenu na poljski jezik. U tih pet dana koncertno će biti izvedeni Gavranovi tekstovi: «Čehov je Tolstoju rekao zbogom», «Muž moje žene», «Kreontova Antigona», «Shakespeare i Elizabeta» i «Sve o ženama».

U foajeu kazališta će tijekom održavanja 7. festivala suvremene dramaturgije biti postavljena izložba plakata, programskih knjižica i fotografija iz Gavranovih predstava, koje su zadnjih godina igrane u kazalištima širom svijeta.

Izvor: Culturenet

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –