Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 18.11.2019.

Nagrada Ful kulturno dodijeljena Kulturnoj udruzi za baštinu i stvaralaštvo iz Otočca za projekt 'Glagoljačići'

U konkurenciji od dvadeset i jedne prijave te pet finalista, nagrada Ful kulturno dodijeljena je Kulturnoj udruzi za baštinu i stvaralaštvo iz Otočca za projekt „Glagoljačići“. KUBS Baštinica tako nosi naslov najbolje brendiranog niskobudžetnog projekta u kulturi i glavnu nagradu od 10.000,00 kn.

Na pozornici paviljona 6 zagrebačkog Interlibera, u subotu 16. studenog u 18 sati, održana je dodjela ovogodišnjeg izdanja nagrade Ful kulturno čiji je cilj promovirati niskobudžetna kulturna događanja – promocije pisane riječi u svrhu pojačavanja njihovih aktivnosti brendiranja. Nezavisno stručno vijeće ocijenilo je projekt KUBS Baštinice najvećim ocjenama te je projekt „Glagoljačići“ proglašen najbolje brendiranim projektom koji promovira pisanu riječ u 2019-toj godini.

„Ova nagrada jako je važna za Otočac, mali grad u srcu Like. Malo je tvrtki koje potiču niskobudžetne projekte u kulturni. Financijska potpora projektima kao što je naš jako je važna, jer ih bez podrške cijele zajednice ne bismo mogli provoditi. „Gljagoljačići“ je projekt koji želi zaštititi kulturnu baštinu Gacke i Otočca, ali njime povezujemo kulturnu baštinu cijele Hrvatske.“, izjavila je Blažena Eror Matić ispred udruge Baštinica pri preuzimanju glavne nagrade.

Projekt „Glagoljačići“ je slatka, gastronomska priča – kolačići u obliku slova glagoljice kao temelj iz kojeg će izrasti novi brend. Udruga je dizajnirala i ambalažu i prateće pisane kartice s pričama iz povijesti ili narodne predaje Gacke vezane uz slova glagoljice.

Natječaj FUL KULTURNO za najbolji projekt u kulturi projekt je magazina Brend kultura kojeg podržava nezavisni autoritet za brending Superbrands Hrvatska.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –