Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 17.09.2005.

Nakon zmajologije, egiptologija!

Izdavačka kuća Biovega izašla je sa «nastavkom» svoje velike uspješnice «Zmajologije». Radi se o knjizi «Egiptologija – Potraga za Ozirisovom grobnicom» istog autora Dugald A. Steer-a. Radi se o još jednoj knjizi za djecu istog formata i bogate grafičke opreme, koja nudi mnoštvo zanimljivih podataka, otvara brojna intrigantna pitanja, tumači značenje nekih hijeroglifa, prikazuje slike božanstava, skice arheoloških iskapanja, pa čak nudi igru «senat» kojom su stari Egipćani kratili vrijeme i mnoštvo drugog.

Dnevnik Emily Sands, hrabre istraživačice s početka dvadesetog stoljeća odvest će vas u samo srce drevnog Egipta - u tajanstveni svijet piramida, kolosalnih skulptura, hramova, arheoloških iskapanja, povijesti i mitova… Okupivši svoj mali ekspedicijski tim, 1926. godine, Emily je krenula u Egipat na uzbudljivo putovanje koje je detaljno opisala u svom dnevniku, dok su umjetnici koje je povela sa sobom oslikali najzanimljivije prizore i spomenike. No, nakon samo nešto više od dva mjeseca dnevnički se zapisi naglo prekidaju, a o hrabroj Emily i njezinom timu više se ne čuje ni riječi… Što se s njima dogodilo? Jesu li izazvali bijes bogova? Navukli na sebe prokletstvo?

Iako se prevenstveno radi o knjizi za djecu, ova knjiga može utažiti i znatiželju odraslih za odgovorima koje u nama izaziva pogled na veličanstvene egipatske piramide, bogatstvo i profinjenost skulptura i magija drevnih mumija. Tome u prilog idu i brojne nagrade koje je ova knjiga osvojila - uz to što nije silazila s ljestvica najprodavanijih knjiga u Americi i Velikoj Britaniji - ona je pobjednik «Design and Production Award» britanske književne nagrade za 2005. (British Book Awards - The Nibbies), dobitnica nagrade «Urednički izbor 2005». «ForeWord» magazina te je nominirana u kategoriji dječje publicistike za najbolju englesku ilustriranu dječju knjigu za djecu od 4-11 godina, 2004. godine.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –