Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 28.06.2023.

Natječaj za ostvarenja spekulativne fikcije za nagradu 'Artefakt'

Nagrada Artefakt

Udruga "3. zmaj" poziva sve kreativne pojedince s područjem prebivališta u Republici Hrvatskoj da se prijave na natječaj za nagradu “Artefakt”, koja nagrađuje umjetnička dostignuća u žanru spekulativne fikcije.

Artefakt je do sada bio poznat kao nagrada za domaća književna dostignuća u prethodnoj godini. Ovogodišnji novitet su kategorije u ostalim umjetničkim žanrovima pa je tako natječaj otvoren za djela iz područja: 

● Književnosti (kratka, srednja, duga kategorija)
● Stripa (manga, zapadnjački stil)
● Video ostvarenja (2D animacija, 3D animacija, igrani film) 
● Ostvarenja vizualne umjetnosti (foto-manipulacija, ilustracija, concept art, 3D renderi) 

Iz Udruge "3. zmaj" poručuju: “ako ste početnik, entuzijast ili umjetnik/ca, a zanimaju vas teme spekulativne fikcije - fantastika, znanstvena fantastika ili nadnaravni horor, ovo je prilika da osvojite nagradu za svoja ostvarenja!”

Opći uvjeti natječaja:

Natječaj je otvoren za sve pojedince, bez obzira na dob, spol, nacionalnost ili prethodno iskustvo u umjetničkom stvaralaštvu. Glavni uvjet jest imati prebivalište na području Republike Hrvatske.

Ovogodišnji Artefakt, zbog širenja kategorija, specifično za nove kategorije (strip, video i vizualna umjetnost) daje mogućnost prijava radova koji su producirani ili objavljeni u posljednje tri godine, odnosno u razdoblju od 2020. do kraja 2022. godine.

Književna ostvarenja moraju imati datum izdanja unutar 2022. godine.

Tematika radova i djela mora biti unutar žanra spekulativne fikcije, uključujući fantastiku, znanstvenu fantastiku ili nadnaravni horor te sve potkategorije koje spadaju u nju.

Rok i način prijave:

Natječaj je otvoren od 22.6.2023. godine zaključno s 23.7.2023. godine.

Svi prijavitelji bit će pozvani na svečano proglašenje i dodjelu nagrada koje će se održati u sklopu konvencije Rikon na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, u subotu 30.9.2023. godine.

Također, prijavljeni imaju mogućnost izlaganja svojih radova na konvenciji Rikon te sudjelovanja u predstavljanjima, radionicama i drugim vrstama programa koje pružaju prostor za promociju i dijeljenje njihovog kreativnog procesa s publikom. 

Za sva dodatna pitanja i informacije, posjetite službenu web stranicu rikonrijeka.com ili pošaljite upit putem emaila na artefakt@rikonrijeka.com.
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –