Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 25.03.2009.

Natječaj za Talent Worskhop za studente i filmske amatere

Filmska radionica s uglednim profesorima i filmskim djelatnicima iz zemlje i inozemstva održat će se u sklopu Trećeg festivala suvremenog  židovskog filma, od 21. do 28. svibnja  2009. u  Zagrebu. Svi zaintersirani za Talent Worskhop mogu se prijaviti na web stranicama www.jfff-zagreb.hr do 14. travnja.

Odabrani mladi filmski umjetnici moći će sudjelovati u raznovrsnom kreativnom programu u multikulutralnom okruženju. Kroz niz predavanja, radionica, diskusija, filmskih projekcija i dr. susrest će se s uglednim filmskim stvarateljima i vrhunskim svjetskim stručnjacima, usvojiti nova znanja. Kao rezultat radionice, snimit će zajednički kratkometražni film ili video uradak.

Natječaj za Talent Worskhop otvoren je za studente filmskih akademija, audio-vizualnih umjetnosti, te filmske amatere s iskustvom u području produkcije, scenarija, režije, glume ili postprodukcije. Prijavljeni studenti mogu biti iz Hrvatske, zemalja regije i Europe, različitih vjeroispovijesti, nacionalnosti ili kulturnog miljea. Jedini preduvjet za sudjelovanje je dobro poznavanje engleskog jezika.

Cilj radionice je potaknuti mlade na razmjenu  ideja, omogućiti razvijanje kreativnosti i stvaranje nove mreže poznanstva s kolegama iz regije i Europe, te se upoznati s izraelskom produkcijom, jednom od najznačajnijih i najinteresantnijih  kinematografija našeg doba. Odabranim studentima koji nisu iz Zagreba, Festival suvremenog židovskog  fima osigurava besplatan smještaj i prehranu tijekom trajanja radionice dok troškove putovanja snose sudionici.

Festival suvremenog židovskog filma u Zagrebu se održava od 24. do 28. svibnja 2009. Na festivalu će se prikazati 25 nagrađivanih stranih i domaćih filmova židovske tematike. Festival prate dodatni obrazovni i kulturni sadržaji: edukacija mladih o Holokaustu, međunarodni natječaj i izložba fotografija i minijatura, te koncerti.

Svi sadržaji su besplatni.

Organizator je udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb, a počasni predsjednik Festivala je oskarovac Branko Lustig.

Više o Festivalu i pratećim programima na:  http://www.jff-zagreb.hr

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –