Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 21.05.2019.

Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2019.

Knjižnice grada Zagreba raspisale su natječaj za vizualno rješenje plakata, korica programske knjižice, pozivnice, bookmarkera i vizuala za mrežne stranice manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2019. 

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine po odluci Ministarstva kulture organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Manifestacija traje od 15. listopada do 15. studenoga a ima za cilj govoriti o knjizi s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, kao i onih koji koriste usluge knjižnica, te okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima. Cilj je i promotivnog materijala upozoriti na važnost knjige i čitanja.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je glazbi, a moto je: U ritmu čitanja! Manifestaciju prate tiskani materijali (plakati, programske knjižice, bookmarkeri i pozivnice) za koje se raspisuje ovaj natječaj, a rješenje se primjenjuje i za mrežnu stranicu.

Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske

Pravila natječaja

Grafičko rješenje treba biti originalan rad natjecatelja/ice. Svaki natjecatelj/ica može prijaviti maksimalno tri (3) rada. Idejno rješenje mora biti prilagođeno apliciranju na mrežne stranice te različite verzije tiskanih promotivnih materijala:

Svi materijali moraju sadržavati tekst: Mjesec hrvatske knjige 2019. i 15. listopada do 15. studenoga, a predlaže se u oblikovanje uključiti i glavnu temu ili moto.

Prijedloge vizualnog identiteta isključivo slati na adresu elektroničke pošte mhk@kgz.hr s naznakom predmeta “Prijava na natječaj za grafičko rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2019.“. Rok za slanje radova je petak, 7. lipnja 2019. godine.
 

Nagrade i uvjeti korištenja grafičkog rješenja

Predviđene su tri nagrade: 1. nagrada u iznosu od 4.000,00 kn neto; 2. nagrada u iznosu od 2.000,00 kn neto te 3. nagrada u iznosu od 1.000,00 kn neto.

Grafičko rješenje koristit će se za potrebe obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. na tiskanim i drugim promotivnim materijalima te mrežnim stranicama.

Više informacija: KGZ

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –