Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.03.2007.

Nevidljivi pisci - Nevidljiva proza
Održava se
20.03.2007.

Umjetnička organizacija Autorska kuća u utorak, 20. ožujka, obilježava četvrtu godišnjicu postojanja. Svoj rođendan Autorska kuća i njezini gosti proslaviti će promocijom najnovije zbirke kratkih priča "NEVIDLJIVA PROZA" koju je priredio Zoran Pongrašić.

Promocija će se održati u utorak 20. ožujka, u knjižnici "Bogdan Ogrizović" u 19 sati.

Ovom knjigom, u kojoj su se našle priče nagrađivanih hrvatskih književnika koji se zadnjih dvadesetak godina profesionalno bave pisanjem, AUTORSKA KUĆA prvi put javno progovara o fenomenu "nevidljivih pisaca" i njihovih književnih ostvarenja, koja su, barem kada je u pitanju recepcija književnih kritičara i medija, u potpunosti- nevidljiva.

"Sumnjam da je u pitanju isključivo hrvatski fenomen. Pretpostavljam da se sindrom "nevidljivosti" događa i u drugim književnim sredinama. U današnje vrijeme, kada je i književnost postala stvar marketinga i reklame, i kada književna imena postaju brendovi čija tržišna vrijednost ovisi isključivo o učestalosti pojavljivanja pisca u medijima, dogodilo se to da je jedan dio književnika upao u zrakoprazni prostor i postao potpuno - nevidljiv.

Ovom zbirkom ne možemo riješiti taj problem, ali barem o njemu možemo javno progovoriti, a usput se i dobro zabaviti“, izjavio je Zoran Pongrašić, književnik i urednik "NEVIDLJIVE PROZE".

U četiri godine postojanja članovi Autorske kuće pokrenuli su niz manifestacija - od prve izložbe hrvatske ilustracije na Interliberu 2004. do osnivanja nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu "Ovca u kutiji" 2005. i održavanja dvotjednog festivala knjige za djecu i mlade "Pazi knjiga!" 2006. Kao nakladnik za tekstove, prijevode i uredničke zbirke svojih članova Autorska je kuća pokrenula nekoliko biblioteka za najmađu, tinejdžersku i odraslu publiku.

Više!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –