Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 29.08.2023.

Nikola Strašek dobitnik nagrade Post scriptum za godinu 2023.

Nikola Strašek

Post scriptum, nagrada za književnost na društvenim mrežama (čitaj: na Facebooku!) dodijeljena je po osmi put, za 2023. godinu nagrađen je Nikola Strašek.
 

Nikola Strašek (Zagreb,1978) pohađao je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, studirao komparativnu književnost i latinski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Snimio je nekoliko dokumentarnih i igranih filmova. Radio je na Hrvatskoj televiziji gdje je bio TV redatelj nekoliko emisija (Otvoreno, Hrvatska danas, prijenos sjednica Hrvatskog sabora), redatelj priloga u emisiji za mlade "Briljanteen" te asistent režije na dramskoj seriji u produkciji HTV-a "Stipe u gostima". U suradnji s produkcijskom kućom Drugi plan 2014/15. radi kao scenarist i režiser dokumentarnog serijala „Najduži dan“ (dvije epizode).

Dobitnik je Nagrade Vladimir Vuković za najboljeg kritičara u 2021. godini za tekstove objavljene u radijskoj emisiji Filmoskop III. programa Hrvatskog radija.

Svakodnevno rudarska

Ako se ikad ubijem ubit ću se ujutro al u utorak ili srijedu da bar ne trebam doznake i produžim vikend
Imat ću čitavu noć da razmislim
Da odustanem i da se hrabrim
Drogama alkoholom izostankom svjetla
Al kad pukne zora 
narodna
Suma sišlo ću zajurišati i pobiti se genocidno
Jer tad će već biti kasno
Uskoro ćeš se probuditi
Uskoro će tramvaji puni biti
Nemam ja puno za reći
Samo mi nije dobro kad šutim.

O nagradi Post scriptum

Podsjetimo: u svrhu poticanja i popularizacije književnosti na društvenim mrežama i u društvu, udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje godišnji natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Varaždinu, a sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača (Jesenski i Turk) sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija.

Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.

Dosadašnji dobitnici/ce nagrade Post scriptum:

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –