Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.09.2008.

Njemački pisci u Zagrebu i Osijeku
Održava se
17.09.2008.

U okviru kooperacije s Literarnim kolokvijem iz Berlina i Međunarodnim odjelom Frankfurtskog sajma knjiga, Goethe-Institut će, 17. i 18. rujna 2008. u Hrvatskoj (Zagreb i Osijek), predstaviti šest njemačkih autora. Bit će to svojevrsni nastavak projekta "Hrvatska zemlja partner" na Sajmu knjiga u Leipzigu.

Projekt "Metropole izdavaštva" Literarnog kolokvija iz Berlina po šesti put predstavlja njemačku suvremenu literaturu u inozemstvu i već je realiziran u više velikih gradova Azije i Europe. Ove godine iz svojih romana čitat će i zatim se susresti s nakladnicima, lektorima i kritičarima Marcel Beyer, Sherko Fatah, Katja Lange-Müller, Annette Pehnt, Ulrich Peltzer und Elke Schmitter.  

U srijedu, 17. rujna 2008. u 19.00 sati, Marcel Beyer, Sherko Fatah, Katja Lange-Müller, Annette Pehnt, Ulrich Peltzer und Elke Schmitter, predstaviti će se u Booksi u Zagrebu (Martićeva 14 d), nakon ćega će Sherko Fatah i Marcel Beyer otputovati u Osijek, gdje će 18. rujna 2008. u 18.00 sati nastupiti u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku (Europske avenije 24).

Marcel Beyer predstavit će svoj najnoviji roman „Kaltenburg", Sherko Fatah čita iz knjige „Mračni brod", Katja Lange-Müller iz svog Berlinskog romana „Ljutite ovce", Annette Pehnt predstavlja roman „Mobbing", objavljen 2007., dobitnik Berlinske književne nagrade 2008. Ulrich Peltzer čita iz „Dio rješenja" te Elke Schmitter iz svog romana „Lagani prijestupi" iz 2002. 

Ulomci tekstova u hrvatskom prijevodu Latice Bilopavlović, Snježane Božin i Nataše Medved bit će prethodno objavljeni u sljedećem broju časopisa za književnost ‘Quorum'.

Marcel Beyer je dobitnik ovogodišnje nagrade Josepha Breitbacha, koju zajednički dodjeljuju Akademija znanosti i književnosti u Mainzu i Zaklada Josepha Breitbacha.Žiri je u obrazloženju 50.000 eura vrijedne nagrade istaknula „psihološki složenu obradu dugih sjena njemačke prošlosti" u djelima 42-godišnjeg pisca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –