Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 01.06.2006.

Nogomet, nogomet i opet nogomet!
Održava se
01.01.1901.

U izdanju Frakture ovih su dana iz tiska izašla dva romana o nogometu oba iz pera mađarskih autora: Pétera Esterházyja: "Njemačka u šesnaestercu" i Lászla Darvasija: "Tajna svjetska reprezentacija". Obojica, i Péter Esterházy i László Darvasi nogometni su fanovi, igrači, ljudi koji ne mogu živjeti bez najvažnije igre na svijetu... Uskoro, u izdanju Frakture iz tiska izlazi i zbirka "Slobodan udarac - 11 kratkih priča o nogometu" iz pera ekipe sastavljene od jedanaestero veličanstvenih domaćih pisaca..

Péter Esterházy jedan od najcjenjenijih suvremenih europskih pisaca u svojoj najnovijoj knjizi "Njemačka u šesnaestercu" duhovito i toplo a istovremeno ironično i cinično opisuje što je nogomet bio i što je postao. Pripovijedajući o sebi i svojoj obitelji, šećući travnjacima malih lokalnih klubova po Mađarskoj i Njemačkoj napisao je roman koji govori o nogometu i svijetu.

Dugogodišnji nogometni reporter László Darvasi u svom mozaičnom romanu "Tajna svjetska reprezentacija" ispripovijedao je niz istinitih i izmišljenih događaja kojima je glavni junak uvijek i samo nogomet. Nogomet je za Darvasija kao i za milijune igrača, gledatelja, navijača, sudaca... jednostavno život sam.

Uskoro, 19. lipnja 2006. u izdanju Frakture iz tiska izlazi i zbirka "Slobodan udarac - 11 kratkih priča o nogometu".
Pripovjedačka ekipa iz snova, jedanaestero veličanstvenih domaćih pisaca piše nove nogometne priče, od rođenja uz svjetsko prvenstvo do reinkarnacije, sve je u nogometu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –