Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.11.2018.

Norveški pisac Bobbie Peers gostuje u Zagrebu
Održava se
12.-13.11.2018.

Norveški pisac, redatelj i scenarist Bobbie Peers gostuje u Zagrebu u sklopu projekta Mala slova, osmišljenog za djecu i mlade koji se održava u Knjižari Ljevak. Autor popularne trilogije za mlade o Williamu Wentonu ("Kradljivac Luridija", "Tajni portal", "U službi orbulatora") predstavit će svoje knjige publici 12. studenog u 18 sati.

Ujedno, čitatelji će se s književnikom moći družiti i narednog dana, 13. studenog na sajmu knjiga Interliber na Galeriji paviljona 5, od 13 do 14 sati.

Razgovor u Knjižari moderirat će Mihaela Marija Perković, spisateljica i voditeljica SFeraKona.

O prvom romanu iz serije o Williamu Wentonu: 

Glavni junak knjige "Kradljivac luridija", dvanaestogodišnji dječak William Wenton, ima čudesnu sposobnost razbijanja šifri. William pokušava shvatiti zašto je njegova obitelj pred osam godina bila primorana promijeniti ime i u dramatičnim okolnostima pobjeći iz svog londonskog doma u Norvešku, gdje su prinuđeni na skroviti život ispunjen tajnama i strahom. Kad njegov genijalni talent za razbijanje šifri bude nenadano otkriven, William se suočava s neviđenim opasnostima koje su godinama iz potaje vrebale na njega.

Ovaj uzbudljiv avanturistički roman, prvi dio trilogije o dječaku s neobičnim talentom Williamu Wentonu, objavljen je u više od četrdeset zemalja i prepoznat kao štivo u kojem jednako uživaju djeca diljem svijeta, a prema romanu će uskoro biti snimljen i film.

Bobbie Peers (1974), norveški filmski scenarist i redatelj, ostavio je traga u povijesti norveškog filma osvojivši 2006. Zlatnu palmu za scenarij i režiju filma Sniffer. Godine 2015. Peers debitira kao autor za djecu avanturističkim romanom "Kradljivac luridija" – prvim dijelom serije o dvanaestogodišnjem razbijaču šifri Williamu Wentonu. Knjiga je 2015. osvojila uglednu norvešku nagradu za dječju književnost Ark, a 2016. proglašena je knjigom godine u Norveškoj.  

Bobbie Peers

Kradljivac luridija

  • Prijevod: Munib Delalić
  • Naklada Ljevak 06/2016.
  • 228 str., meki uvez
  • ISBN 9789533039183
  • Cijena 99.00 kn

Glavni junak knjige 'Kradljivac luridija', dvanaestogodišnji dječak William Wenton, ima čudesnu sposobnost razbijanja šifri. William pokušava shvatiti zašto je njegova obitelj pred osam godina bila primorana promijeniti ime i u dramatičnim okolnostima pobjeći iz svog londonskog doma u Norvešku. Kad njegov talent bude nenadano otkriven, William se suočava s neviđenim opasnostima koje su godinama iz potaje vrebale na njega.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –