Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 16.03.2008.

Nothomb, Toussaint, Weyergans: Belgijanci na hrvatskom jeziku
Održava se
17.03.2008.

U sklopu ovogodišnjh Dana frankofonije (10.-30. ožujka 2008.), u organizaciji Naklade Vuković & Runjić i Frankofonske zajednice Belgije, u ponedjeljak 17. ožujka u 18 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu, održati će se predavanje:

'Nothomb, Toussaint, Weyergans: Belgijanci na hrvatskom jeziku'

koje će održati Céline Mollaert, lektorica francuskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (na francuskome uz prezentaciju na hrvatskome u Powerpointu).

Zavirite u svijet troje najpoznatijih suvremenih belgijskih pisaca francuskoga jezičnog izraza. Kroz izbor tekstova, zanimljivosti i videoulomke, otkrit ćete osebujan stil ovih književnika i njihove omiljene teme. A zatim prionite na čitanje - na francuskome ili na hrvatskome jeziku!

***

Amélie Nothomb
rođena je 13. kolovoza 1967. u Kobeu (Japan). Godine 1988. diplomirala je filologiju u Belgiji,a potom je iznova otišla na godinu dana u Japan. Prvu je knjigu, roman "Higijena ubojice", objavila 1992. Za njom je slijedila "Ljubavna sabotaža", "Protiv Katiline" i drugi romani kojima je utvrdila svoj status književne zvijezde frankofonog svijeta.

Jean-Philippe Toussaint
rođen je 1957. u Bruxellessu. Student političkih znanosti i povijesti oduvijek se htio baviti kinematografijom, no književnost ga je ipak sustigla. Nenadan uspjeh prvog romana "Kupaonica", objavljenog 1985., postigli su i sljedeći romani: "Gospodine", "Fotoaparat", "Nevoljkost" i "Televizija". Godine 2000. objavljuje kratki putopis "Autoportret" (u inozemstvu), djelo znatiželjnog svjetskog putnika. Književni su ga uspjesi svrstali među najkreativnije suvremene romanopisce, a djela su mu prevedena na dvadesetak svjetskih jezika.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –