Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 08.12.2009.

Nova digitalna knjiga, roman 'Posrtanje knjige' Zlatka Lukića

Na internetskim stranicama projekta digitalne-knjige.com, objavljena je još jedna nova, besplatna digitalna knjiga, roman "Posrtanje knjige", Zlatka Lukića.

 "Posrtanje knjige“ je prvi roman iz Lukićeve „Banjalučke trilogije“ (koju još čine romani: Karađoz i Kino Bosna). Posvećena je ljubiteljima knjige, onim stvarnim knjigoljupcima koji kao i jedan od junaka romana znaju štedjeti kako bi kupili neko skupo bibliofilsko izdanje poput izdanja JLZ enciklopediju „Jugoslaviku“. Zapravo je u ovom živahnom romanu, punom izmjene tempa upravo glavni junak knjiga u punom esencijalnom smislu koja mijenja svoje vlasnike i nosi sebi njihove sudbine. Radnja se odvija u svega nekoliko dana, ali takvim ritmom da to podsjeća na holywoodsku utrku s vremenom.

Knjiga kao ideja polarizira likove romana: jedni je žele, a drugi se je hoće osloboditi, pitanje je – zašto? Interesantna je numeracija poglavlja koja su vrlo znakovita: Knjiga je opasna, Knjigu ne možeš uvrijediti, Knjiga i ubija, Knjiga spašava život itd. jer prvo od jedanaest poglavlja počinje brojem 10. a zadnje završava brojem 0, a zašto je to tako vidjet ćete ako pročitate knjigu do kraja.
(Iz recenzije Stjepana Karlovića).

Knjigu Zlatka Lukića, baš kao i sve ostale dosad objavljene na portalu digitalne knjige, možete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na sljedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/lukic.php, te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
 
Cilj je projekta digitalne-knjige.com digitalizirati i sačuvati, odnosno spasiti od zaborava i propadanja, hrvatsko kulturno naslijeđe te neka od vrhunskih ostvarenja hrvatske književnosti učiniti što dostupnijim svim korisnicima interneta. Do sad je na portalu projekta objavljeno tridesetak naslova. 
 
Knjige su podijeljene u zasebne tematske cjeline: "Klasici hrvatske književnosti", "Mala virtualna antologija hrvatske ljubavne lirike", "Digitalne slikovnice", "Poezija na internetu", "Virtualna antologija hrvatske poezije", "Povijest hrvatskog naroda" i "Romani, crtice i pripovijetke".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –