Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 01.04.2005.

Nova knjiga Vedrane Rudan stigla u Hrvatsku

Ako vas čudi naslov ove vijesti to je iz razloga što novu knjigu Vedrane Rudan «Ja, nevjernica» nije objavio neki hrvatski nakladnik, već će se od ponedjeljka u hrvatskim knjižarama moći nabaviti posredstvom novoosnovane distribucijske tvrtke Distriks iz Zagreba.

O razlozima zbog kojih se nova autoričina knjiga Vedrane Rudan pojavila u izdanju beogradske nakladničke kuće Rende, a ne pod etiketom domaćeg izdavača pisat ćemo uskoro, a do tada samo informacija da je riječ o knjizi autoričinih novinskih kolumni objavljivanih u Feralu i Nacionalu, dakle nije riječ o njenoj novoj prozi.

«Zašto nevjernica? Ako čitatelju na naslovnici poručiš da si nevjernica, što ako ti ne povjeruje? Ove sam tekstove pisala za hrvatske tjednike Feral i Nacional u razmaku od pet godina. Ona ja koja je napisala prvi i ona ja koja je napisala zadnji tekst, to su dvije različite gospođe. Pa ipak, urednik ih nije složio onako kako su pisani nego ih je uvalio u neke svoje ladice. Protiv moje volje.” ( V. Rudan )

Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će prođu ova knjiga imati na hrvatskom tržištu, cijena joj je popularna – 75,00 kn, no danas više niti niska cijena knjige ne garantira dobru prodaju, jer je u glavama mnogih jedina realna cijena ona koju vide na novinskim kioscima, no to je već jedna sasvim druga, kompleksnija priča.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –